Banes Motor České Budějovice
14.03.2011, Matěj Mayer

Srovnání hráčů: Vydarený vs. Trnka

Č. B u d ě j o v i c e – Oba jsou základními pilíři obranných řad svých týmů. Na dresu se u obou objevuje písmeno „A“ na hrudi. Řeč je o René Vydareném a Pavlu Trnkovi. Aktivnějším z tohoto dua byl, možná trochu překvapivě, domácí obránce. Překvapivě z toho důvodu, že hrál i přes zranění třísel a při zápase se musel potýkat s obrovskými bolestmi. Šťastnější z tohoto minisouboje ale odešel vítkovický zadák. Jeho tým totiž v nedělním zápase poslal HC MOUNTFIELD na dovolenou.

René Vydarený (HC MOUNTFIELD)

Vydareného start v nedělním duelu byl velkým otazníkem. Zkušený obránce musel totiž poslední dvě utkání vynechat pro zranění třísel a jeho místo musel zaujmout Ivo Kotaška. Nakonec se však mohutný obránce rozhodl nastoupit a kouč František Výborný ho zařadil rovnou do elitní formace, kde hrál po boku Jiřího Vykoukala.

Českobudějovický obránce hrál od začátku zápasu velmi aktivně. Už v prvním střídání si v rohu vlastní třetiny počínal velmi tvrdě a zastavil akci hostů. Vydarený je znám svou formou v play-off. Zatímco v základní části není tak nápadný, v play-off ožije a stává se jedním z nejnebezpečnějších hráčů. Svojí chuť do útoku několikrát prokázal i v nedělním zápase. Podpořit útok se odhodlal hned šestkrát! Je také třeba říci, že pokaždé z toho byl minimálně závar před brankou Romana Málka.

Robustný slovenský obránce za zápas adresoval hned čtrnáct přesných přihrávek a jen čtyři se mu nepovedly. V obranném pásmu působil jistým dojmem a byl na něm znát klid. Pouze jednou, na začátku zápasu, si vybral slabší chvilku, když se ukvapil při rozehrávce. Vše se nakonec vyřešilo a nebylo z toho ani ohrožení Kovářovy branky. Zajímavá je také statistika střel na branku. Vydarený totiž v zápase vypálil hned šestkrát! Možná ještě pozoruhodnější je to, že ani jedna jeho rána neminula branku.

Chvíle českobudějovického beka přišla ve 47. minutě. Vydarený si při tlaku v útočném pásmu nenápadně sjel před Málka a domácí hráč mu tam adresoval přihrávku. Zkušený zadák byl však tísněn a proto nedokázal přímo ohrozit Málka. Kotouč ale zůstal v brankovišti a dezorientovaný Vydarený byl kousek od toho, aby trefil puk bekhendem a ohrozil tak Málka.

Jihočeský obránce byl středem pozornosti i o chvíli později. Tentokrát ale v jiném světle. René Vydarený skočil rybičku, aby sebral puk Viktoru Ujčíkuvi a nepříjemně se mu při tom otočila noha. S bolestmi hrající zadák se okamžitě za doprovodu ošetřovatele odporoučel do kabin a do dalšího průběhu hry už nezasáhl.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Steel)

Zkušený obránce nastupoval ve druhé obranné dvojici se Ctiradem Ovčačíkem a naskakoval na led po Marku Malíkovi. Vítkovický obránce hrál v nedělním zápase trochu jinou úlohu než René Vydarený. Řídil se čistě defenzivními povinnostmi a podpora útoku mu vůbec nic neříkala. V obraně si však vedl velmi spolehlivě. Dal by se mu možná trochu vytknout nedůraz při dohrávání hráčů. Devadesát pět kilogramů vážící zadák pořádně přišpendlil Jihočecha k mantinelu jen dvakrát a dával spíše přednost namáčknutí soupeře na hrazení.

Obránce se zkušenostmi z NHL adresoval svým spoluhráčům dvanáct přesných přihrávek a čtyři nahrávky nebyly přesné. Je také třeba vyzdvihnout jeho obětavost. V zápase totiž zblokoval tři střely a několikrát musel vystavit své tělo i prudkému vyhození puku. Párkrát se také obětavě vrhl na led, aby zmařil šanci Jihočechů, ale ti si jí nakonec zkazili sami.

Pavel Trnka vyslal na klec Jakuba Kováře tři střely. V první třetině se mu jeho první rána nepovedla a Kovář jen vyrazil střelu mířící vedle do rohu kluziště. V druhé části hry se Trnka napřáhl na modré a českobudějovický brankář už musel zasahovat. Největší Trnkova chvíle přišla v čase 59:34. Českobudějovičtí si totiž odvolali brankáře a pokoušeli se procedit puk do branky při hře v šesti mužích. Právě toho málem využil Trnka. Ten od levého mantinelu vlastní třetiny vypálil puk, který jen o pár centimetrů minul klec domácích.


Statistiky

Čtvrtfinále play-off - 6. zápas
RENÉ VYDARENÝ

vs

PAVEL TRNKA
0
Góly
0
0
Asistence
0
0
Trestné minuty
0
0
+/-
0
14
Přesné přihrávky
12
4
Zkažené přihrávky
4
2
Hity
2
6
Podpora útoku
0
1
Zblokované střely
3
6
Střely na branku
1
0
Střely mimo branku
1
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....