Banes Motor České Budějovice
18.02.2011, Michal Špírek

V základní části naposledy doma - na jih přijedou Karlovy Vary

Č. B u d ě j o v i c e - HC MOUNTFIELD nepustil postavení, které mu zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále play-off, ale ještě nemá vyhráno. Na jednoho ze čtveřice Vítkovice, Pardubice, Slavia a právě HC MOUNTFIELD číhá Černý Petr v podobě předkola. Aby se mu Jihočeši vyhnuli, bylo by záhodno doma bodovat s Vary. V sezóně je zatím třikrát porazili, každý z těchto soubojů skončil ovšem po šedesáti minutách nerozhodným výsledkem. V posledním kole jedou Budějovičtí do Liberce, a tak si můžete v pátek od 18.10 naposledy užít atmosféru základní části!

O soupeři - HC Energie Karlovy Vary

Sezóna 2008/2009 - titul. Sezóna 2009/2010 - play-out. A letošní ročník? Už jen bod schází Karlovým Varům k tomu, že si po roční odmlce zahrají ve vyřazovacích bojích. Západočeši mají před posledními dvěma zápasy na desátém místě pětibodový náskok na brněnskou Kometu a varianta, že trápící se Kometa vyhraje oba své duely, zatímco Vary nezískají ani bod, se moc pravděpodobně nejeví. Nejspíše tak svěřenci Václava Baďoučka zakončí základní část na desátém či devátém místě, o které se poperou s Litvínovem.

Hokejové dění v Karlových Varech v průběhu ročníku ovlivnila slova majitele klubu Karla Holoubka, že možná bude nucen pro příští rok prodat extraligovou licenci. Fanoušky uklidnilo až prohlášení učiněné před minulým zápasem - chybějící peníze se podařilo najít a Karlovy Vary tak na extraligové mapě zůstanou. „V tuto chvíli není prodej licence na pořadu dne. Jsem ten poslední, kdo by to chtěl udělat. Pokud ale budu dotlačen okolnostmi do situace, kdy to již sám nebudu moci utáhnout, budu tento krok nucen učinit,“ nechal pro budoucnost zdvižený varovný prst Karel Holoubek. Jak si vedli po reprezentační přestávce karlovarští borci na ledě?

K utkání dorazil do lázeňského města Zlín. Prohrával 2:0, když se dvakrát prosadil Petr Kumstát. Nakonec ale hosté dokázali porazit domácí Vary po nájezdech 3:2. Se Zlínem tak Karlovy Vary ani na čvrtý pokus v ročníku nezvítězily. A pokud padnou i v pátek na ledě HC MOUNTFIELD, můžou si do kolonky neoblíbených soupeřů přidat další mančaft.



Zajímavosti zápasu

Remízový král z Varů

Více než každý třetí zápas Západočechů skončí remízovým výsledkem. Osmnáckrát už šli Západočeši do prodloužení, oproti tomu třeba HC MOUNTFIELD jen devětkrát. Letošní souboje těchto týmů byly ve znamení úmorného boje, diváci si na hokejovém předloženém menu moc nepochutnali a branek padalo pomálu. 1:1, 2:2 a 2:2, to byly výsledky utkání po šedesáti minutách. Pokaždé pak slavil zisk bonusového bodu tým z Českých Budějovic. Televizní diváci, kteří se chystají sledovat zápase na ČT4 Sport, asi doufají, že tentokrát padne v Budvar Aréně branek více. V posledním kole čeká na Vary domácí utkání se Spartou, a ani tento zápas nepoznal v aktuálním ročníku jasného vítěze a vždy došlo k dělení bodů.

Milan Gulaš atakuje českobudějovický rekord

Domácí střelec proti Litvínovu sice přesně nezamířil, ale připsal si asistenci na 100. extraligovou branku Ptáčka a přiblížil se tak bodovému zisku Viktora Hübla, který v sezóně 2006/07 dosáhl na 45 bodů, což je klubové maximum. Gulaš jich má zatím 44 a dva zápasy k tomu, aby Hüblův výkon vymazal...

Boj o šestku - Vítkovice (86 bodů), Pardubice (83 bodů), HC MOUNTFIELD (83 bodů), Slavia (81 bodů)

51. kolo: Budějovice - Vary, Zlín - Pardubice, Sparta - Vítkovice, Mladá Boleslav - Slavia

52. kolo: Liberec - Budějovice, Pardubice - Mladá Boleslav, Kometa - Slavia, Vítkovice - Třinec

Při shodném bodovém zisku by po dvaapadesáti kolech rozhodly vzájemné zápasy. Ty má HC MOUNTFIELD lepší jak s Vítkovicemi, tak se Slavií. Naopak horší pak s pardubickým Eatonem.

Sestava soupeře z posledního kola

Mensator - Nosek, Čutta - Gřegořek, Dobroň - Kokko, Sloboda - M. Rohan, Prošek - Košťál (A), Skuhravý (C), Kumstát - Zaťovič, Pech, Sailer (A) - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, T. Klíma, Hluchý

Vzájemné zápasy v letošní sezóně

 Vary - HC MOUNTFIELD 1:2sn
 HC MOUNTFIELD - Vary 3:2p
Vary  - HC MOUNTFIELD  2:3sn

Statistiky

51. kolo
HC MOUNTFIELD

HC ENERGIE KARLOVY VARY
5.
Umístění v tabulce
10.
50 / 23 - 5 - 4 - 18
154:155 / 83
Statistiky v sezoně
(základní část)
50 / 15 - 7 - 11 - 17
150:150 / 70
4:1 Třinec (D)
5:2 Kometa Brno (H)
1:2sn Zlín (D)
5:3 Sparta (V)
5:2 Litvínov (D)
Aktuální série
3:2sn Slavia (D)
3:5 Boleslav (V)
2:4 Třinec (D)
3:2 Litvínov (V)
2:3sn Zlín (D)
Milan Gulaš 44 (23+21)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Petr Kumstát 40 (18+22)
Milan Gulaš (23)
Nejlepší střelec v sezoně
David Hruška (19), Petr Kumstát (18)
Milan Gulaš (21)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Lukáš Pech (25)
František Ptáček 25 (10+15)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
David Nosek 20 (9+11)
Roman Pšurný (+16)
Jiří Šimánek, Jiří Vykoukal, Jakub Šulc (-4)
+/- bodování v sezoně
Václav Skuhravý (+5)
Petr Sailer (-16)
Jan Novák (97)
Nejtrestanější hráč v sezoně
;Jakub Čutta (82)
Jakub Kovář 92,48% - 2,45
Šimon Hrubec 88,89% - 5,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Lukáš Mensator 91,78% - 2,66
Lukáš Sáblík 88,64% – 3,88

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....