Banes Motor České Budějovice
01.02.2011, Zdeněk Plánka

Celé mužstvo podalo výborný výkon, radoval se Lukáš Květoň

B r n o - Jako první rozebíral utkání střelec dvou branek Lukáš Květoň. Jeho přesné zásahy byly načasovány velmi vhodně. Nejprve totiž udeřil těsně před první přestávkou a poslal tak domácím gól do kabiny. Další branky se zrodila ve druhé části v budějovickém oslabení, tedy další těžká rána pro Komety. Nejen o těchto brankách však byla v následujících ohlasech řeč.

Dvě krásně branky a tři body pro svůj tým. Z těchto věcí se po zápase mohl radovat Lukáš Květoň. A po takovém výkonu se vždy zápas hodnotí lépe než v případě opačném.

Kometa měla poměrně svižný nástup, její útočné manévry však otupily dvě rychlé budějovické branky. „Tím jsme se trochu uklidnili, a hráli jsme tak, jak jsme měli hlavně dozadu. Kometa hrála dobře, ale měla smůlu v neproměňování šancí. Zaplať pán Bůh, že jsme vyhráli,“ děkoval osmadvacetiletý útočník.

Mountfield ještě přidal v závěru první části jednu trefu. Přesně cílil právě zpovídaný hráč, branka to byla opravdu parádní, Lukáš totiž zamířil po břevno ihned po vyhraném buly. „Máme to po té buly sehrané, vyšlo nám to až teď poprvé, ale snažíme se to tak hrát,“ prozradil, že často tuto situaci zkoušejí i na trénincích. Na trefu ze závěru úvodního dějství pak navázal ještě v třetině druhé. Pro Brno to bylo o to bolestnější, že se jednalo o branku v oslabení. „Byl vyhozený puk a Koly (Michael Kolarz) zrovna vyskakoval z trestné lavice, sebral puk a dal mi skvělou žabičku přes hůl a já to trefil z první pod víko a padlo to tam,“ popsal svůj druhý úspěšný zásah.



Kometa dokázala zápas ještě trochu zdramatizovat, ale příliš pozdě. Její dvě branky ze závěru utkání už na zvrat nestačili. Budějovice naopak přidaly ještě pátý gól při hře Jihomoravanů bez brankáře. Domácí si však prohráli zápas především v první třetině. „Oni nás trochu podcenili. Nehráli špatně, měli dobré šance, asi dvakrát nebo třikrát byl sám hráč mezi kruhy. Výborně zase zachytal Kovy (Jakub Kovář), ten nás podržel.“

I díky výkonu budějovického brankáře tak mohli Jihočeši slavit tři body a bylo to první vítězství, které od návratu Komety do extraligy v Brně vyválčili. „Tady se těžko vyhrává. Je tu super prostředí, skvělí diváci, velké hřiště, Brno tu umí hrát. Dnes celé mužstvo podalo výborný výkon od gólmana až po posledního hráče a jsme za to strašně rádi.“

Nejednalo se však jen o prolomení úspěšnosti Komety proti Budějovicím na vlastním ledě, ale i o venkovní vítězství za tři body po hodně dlouhé době (3. prosince ve Vítkovicích) . „My jsme se na to připravovali, že už to někdy musí přijít a musíme body venku někde udělat, věděli jsme, že tady bude těžký zápas a vyšlo to,“ radoval se. Není se čemu divit, Mountfield totiž potřebuje k udržení první šestky a jistoty přímého postupu do play-off každý bod, poněvadž se nachází právě na samé hranici kýženého šestého místa. „Na nás se to tlačí a my potřebujeme vyhrávat a cpát se nahoru a musíme za každou cenu dělat body,“ protože nesmíme pouštět spodní celky k nám.

Foto: Ivo Dostál (hc-kometa.cz)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....