Banes Motor České Budějovice
30.01.2011, Matěj Mayer

Na jih Čech míří první tým tabulky Třinec

Č. B u d ě j o v i c e – Hráči HC MOUNTFIELD za sebou mají řadu zápasů, ve kterých výhra střídá porážku. Po páteční těsné prohře v Pardubicích 1:0 je tedy na řadě vítězství. Splnit tento úkol bude však velmi složité. Soupeřem HC MOUNTFIELD pro nedělní bitvu je totiž první celek extraligy. Do Budvar arény se chytají Oceláři z Třince, kteří se mohou pyšnit suverénním postavením prvního celku extraligy se ziskem 87 bodů. Domácí se mohou těšit na skvělou podporu fanoušků a v domácím prostředí nedají nic zadarmo. Nedělní utkání začíná v 17.00.

O soupeři – HC Oceláři Třinec

Třinec je v současnosti nejlepším českým týmem a svou suverenitu dokazuje vedením o šest bodů před druhým Libercem. Markantní je také počet nastřílených branek. Oceláři vyprodukovali v tomto ročníku už 158 branek a druhé Vítkovice a Zlín jich mají o 16 méně! Sílu Třince navíc dokazuje i fakt, že v posledních jedenácti zápasech jen jedinkrát nezískali ani bod. Osmkrát vyhrál v normální hrací době, jednou v prodloužení a jednou na nájezdy prohrál v Pardubicích. V posledních sedmi zápasech dali Oceláři v šesti případech minimálně pět branek!

Vzhledem k vynikající produktivitě hráčů Třince je trochu s podivem, že pouze Martin Růžička překonal hranici dvaceti branek. Druzí dva v pořadí, Polanský a Polák, jich mají ale pouze 13. To jen dokazuje, že Třinec je schopen udeřit kdykoliv, protože má svou útočnou sílu rozloženou do všech čtyř pětek. V největší formě jsou nyní zejména čtyři útočníci Třince, v závorce jsou uvedeny body v posledních pěti zápasech: Polák (4+3), Květoň (3+4), Růžička (2+4) a Varaďa (1+5). O útočné síle tedy není pochyb. Ovšem další zádrhel se vyskytuje i v brance Slezanů. Peter Hamerlík je v čele úspěšnosti brankářů celé extraligy.


Branku Třince by měl střežit brankář s nejlepší úspěšností zákorků Peter Hamerlík

Do karet Jihočechům nehraje ani bilance ze vzájemných zápasů, ba naopak. Všechny doposud vyhrál Třinec. Všechny byli ovšem velmi vyrovnané. První duel na ledě Ocelářů museli rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější Třinec – 3:2p. Druhý zápas byl v době konání soubojem o první místo. Slušně zaplněná Budvar aréna sledovala bitvu plnou zvratů, ve které byl nakonec o krůček úspěšnější Třinec a zvítězil 6:5. Ve třetím klání měli Jihočeši nakročeno k výhře. Devět minut před koncem ale vyrovnal Zagrapan a v samostatných nájezdech získal bod navíc opět Třinec – 4:3sn.

Sestavy z posledního kola

HC MOUNTFIELD: Kovář - Kotaška, Vydarený, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Mertl, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - M. Pšurný, Kuchejda, Gulaš.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Richter, Zíb, Lojek, Hudec - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, McGregor, Orsava.

Statistiky

46. kolo
HC MOUNTFIELD

HC Oceláři Třinec
6.
Umístění v tabulce
1.
45 / 19 - 5 - 3 - 18
134:115 / 70
Statistiky v sezoně
(základní část)
45 / 23 - 5 - 8 - 9
158:120 / 87
0:1 Pardubice (H)
2:1 Kladno (D)
2:3 Mladá Boleslav (H)
Aktuální série
7:1 Zlín (D)
5:3 Sparta (H)
6:4 Kladno (H)
Milan Gulaš 37 (20+17)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Martin Růžička 41 (21+20)
Milan Gulaš (20)
Nejlepší střelec v sezoně
Martin Růžička (21)
Milan Gulaš (17)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Polanský, Bonk (21)
František Ptáček 21 (8+13)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Lukáš Zíb 19 (6+13)
Roman Pšurný (+13)
Šulc, Šimánek (-5)
+/- bodování v sezoně
Lukáš Krajíček (+22)
Zbyněk Hampl (-3)
Jan Novák (93)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Lukáš Zíb (83)
Jakub Kovář 92,24% - 2,54
Šimon Hrubec 88,89% - 5,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Peter Hamerlík 92,92% - 2,33
Martin Vojtek 91,05% - 3,04

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice