Banes Motor České Budějovice
19.01.2011, Petr Novotný

Vyloučení trenéra? To jsem ještě nezažil, říkal Pavel Kašpařík

Č. B u d ě j o v i c e - Byl to hodně povedený zápas. Budějovický HC MOUNTFIELD zvládl vzájemný souboj s pražskou Slavií o šestou pozici. Rozhodla druhá třetina a dvě branky, které v rychlém sledu Jihočeši dali. Nejprve ve vlastním oslabení ujel Milan Gulaš a skóroval střelou zápěstím. Hned po pár minutách se vrátil z trestné lavice Pavel Kašpařík a jen co skočil na led, dal na dva nula. „Obránci přeskočil puk hokejku a dostal se ke mně. Možná to trochu podcenil bek, možná udělal chybu gólman, že mi tam nedal hokejku,“ hodnotil své ukázkové zakončení Pavel Kašpařík.

Každopádně váš blafák byl výborný. Mohl jste dát ještě druhou branku v závěru, ale chytal jste se za hlavu…
Je to škoda a mrzí mě to. Byla to tyčka a chyběl opravdu kousíček. Nebudu lhát, že jsem chtěl dát druhý gól, ale důležité je, že jsme ve třetí třetině Slavii ubránili a žádnou branku neinkasovali, i když tam nějaké chyby byly.

Bylo to šesté vítězství doma v řadě a tým hodně šlape. Jak to vnímáte?
Od Vánoc jsme to hodně zvedli a doufám, že vydržíme a takovéhle zápasy budeme předvádět i dál. V současné době je rozhodující fáze sezony. Bojuje se o play-off a my bychom to měli zvládnout. Zbývá nějakých deset zápasů a musí se nám dařit i nadále.

Abyste zase mohli slavit s diváky po zápase?
Je to od nás takové poděkování.. Jsme rádi, že svými výkony jim děláme radost. Oni fandí a je co společně slavit.

Po utkání se Slavií jste se na led vrátili dokonce z kabiny po vítězném pokřiku. Zažil jste tohle už někde v základní části?
V posledních letech je takový trend, že vedení klubu klade na takovéhle věci důraz, takže oslavy po vítězství probíhají víceméně ve všech klubech.

Nejen se Slavií, ale i v jiných zápasech podstupujete spousty soubojů na brankovišti soupeře. Jak moc takový styl hry bolí?
Někdy bolí. Někdy bolí dokonce hodně, ale jsem rád, že můžu nějakým způsobem pomoct týmu. Je to moje práce. Trenéři chtějí, abych tak hrál a musím to dělat, i kdybych nechtěl.

Neměl jste se slávisty nějaké nevyřízené účty? Zdálo se, že vás masírují obzvlášť důkladně.
Ne, to vůbec. Naopak si myslím, že souboje s nimi byly korektní a v rámci pravidel. Znám mnohem zákeřnější týmy.

V poslední třetině chyběl na střídačce Slavie trenér Růžička. Zaznamenal jste proč?
Popravdě ani moc nevím. Asi si tady mezi šatnama něco řekli s rozhodčími, ale co, to jsem neslyšel.

Pamatuje si někdy, že by rozhodčí vyloučili trenéra?
Tohle jsem asi nikdy nezažil.

A jak to mohlo Slavii ovlivnit do poslední třetiny?
Jak říkám, nikdy jsem se s tím osobně nesetkal, takže nevím. Nějakým způsobem je to ovlivnit může, protože chybí bezprostřední kontakt, reakce a příkazy. Ale myslím si, že trenéři Slavie byli spolu ve spojení a asistenti předávali dál příkazy hlavního trenéra, takže se do koučinku nějak zapojil.

Takovouhle akci máme nacvičenou, pochvaloval si Gulaš první branku v zápase

V poslední době hraje útočník Milan Gulaš v pohodě. Střílí, nahrává, a překonal své osobní bodové maximum v jedné sezoně. Co je ještě důležitější, dostal se na druhé místo v pomyslné tabulce počtu získaných kanadských bodů za jednu sezonu, co se jednotlivci povedlo od návratu do extraligy. Na vedoucího Viktora Hübla s pětačtyřiceti kanadskými body jich ještě ztrácí osm.

Jak bylo těžké prosadit se proti slávistické obraně, která byla zvlášť v první třetině dost úporná?
Byl to těžký zápas, ale my jsme věděli, že to nebude jiné. Hrálo se o šestku. Šli jsme do zápasu s jasnou taktikou, kterou jsme plnili,i když to zvlášť v první třetině nebylo místy ideální. Jsem rád, že jsme tenhle zápas zvládli, protože nás posunul o kousek výš.

Čekalo se na první branku a ta přišla v oslabení. Popište ji.
Máme to s Lanýžem takhle nacvičené. Dává to do středu na slepici a já si tam puky sbírám. Že to tam takhle pado, je super.

Byla vaše střela odrazem toho, v jaké střelecké pohodě v poslední době hrajete?
Má to něco do sebe. Snažím se v poslední době tlačit do koncovky a jsem rád, že tím pomáhám týmu k vítězství.

Byl to jubilejní dvacátý gól v sezoně. Podobnou bilanci jste ještě nikdy neměl.
Neměl jsem to a jsem za to rád. Hokej je týmová hra. Když se dá týmu, může se dařit i jednotlivcům. Za góly jsem rád, ale je to jedno. Hrajeme o play-off, čekají nás důležití zápasy a musíme je zvládnout.

Se Slavií byla rozhodující druhá třetina, kdy jste ji jasně přehráli. Jinak byl zápas vyrovnaný. Souhlasíte?
První třetina nebyla z naší strany úplně dobrá. Do třeti jsme vstoupili jinak a dali goly a to rozhodlo.

Už v první třetině jste měli tři přesilové hry, ale gól jste nedali. Nebyli jste v početních výhodách trochu nervózní?
Jsme za přesilovky pořád kritizovaní. Každý říká, že se nám v nich nedaří a je to pravdu. NA druhou stranu je těžké to zlomit. Trénujeme to, ale v zápase se nám to nedaří.

Podpora diváků byla veliká. Vnímali jste to?
Patří jim velký dík, ženou nás dopředu.

Do konce chybí ještě deset zápasů. Jak vidíte vaše možnost ohledně play-off?
Je ve hře ještě třicet bodů a to je strašně moc. Může se stát prakticky cokoliv. Znovu vyhrála Plzeň a už je v desítce, takže se to všechno může ještě hodně zamotat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice