Banes Motor České Budějovice
14.01.2011, Petr Lundák

Velice příjemně jsme strávili dvě hodinky, culí se Michal Mikeska

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Celkem sedm branek mohlo v pátek vidět přes pět tisíc diváků v českobudějovické Budvar aréně v utkání, kdy domácí HC MOUNTFIELD přivítal na svém ledě tehdy ještě vedoucí celek z Vítkovic. Ze sedmi gólů jich ale hned šest napadalo právě do branky soupeře. Domácí totiž zcela jasně ovládli zápas a Vítkovice k ničemu moc nepustili. Po absenci se do zápasového tempa vrátil i centr Michal Mikeska a hned si připsal dva kanadské body, za jeden gól a nahrávku.

Vy jste druhým gólem pomohl svému týmu k jasné výhře nad Vítkovicemi, jak popíšete toto utkání?
Musím říci, že nám tam branky padaly od začátku až do konce utkání. Takže si myslím, že jsme velice příjemně strávili dvě hodinky (směje se).

Vítkovice i v předešlém utkání prohráli 1:6, do jihočeské metropole dokonce přijely o den dříve, aby se lépe připravily. Vnímali jste před zápasem nějak zvláště tento fakt?
Hlavně se snažíme soustředit na naše domácí utkání, abychom si hned od začátku diktovali tempo a dostávali soupeře pod tlak. Snažíme se střílet, dorážet a tečovat, takže spíše na tohle se soustředíme.

Překvapil vás vývoj utkání, když Vítkovice dostali po druhé za sebou takový příděl branek?
Ani ne, to byla totiž naše dobrá práce. Gól na samotném začátku zápasu je vždy důležitý, ale jak už jsem řekl, hned od začátku jsme měli převahu my. Také náš tým hrál hodně přesilovek, což je důležité. Dokázali jsme prostě soupeře dostávat pod tlak.

Vy sám jste se po krátké pauze vrátil na led a hned jste mužem zápasu, příjemné, že?
Jasně! (usměje se). V první řadě je paráda, že se vyhrálo, příjemné je, když se člověk trefí. A že jsem na konci dostal soudek pro nejlepšího hráče, to už je jen zpestření, ale samozřejmě, že potěší.

A co s vámi bylo, že jste nehrál?
(směje se) To se přeci v moderní době nezveřejňuje, ne? (zase se směje) Vždycky se řekne, že má blíže nespecifikované zranění v horní části těla a je to! Ale trápí mě už něco docela dlouho a když už je to neúnosné, prostě si orazím, ale není to nic velkého.

Po děkovačce pro zaplněnou halu jste vyjeli poděkovat skvělým fandům ještě jednou. Atmosféra při zápasu se musela líbit, protože na první celek tabulky přišlo hodně diváků.
Anebo přišlo hodně lidí na nás (neskrývá humor)... Ale určitě, to je jedno s druhým. Protože teď máme dobré výsledky, hráli jsme s prvním celkem, což je určitě další hromádka lidí. Atmosféra byla dána tím, že padlo šest branek a jednoznačně jsme vyhráli utkání.


V poslední době soupeři k pozápasovým rozhovorům nechodí příliš nadšeni. Vyjímkou nebyl ani Viktor Ujčík, když jeho tým dostal od domácího HC MOUNTFIELD v pátek šest branek.
"Za poslední zápasy jsme dostali dvanáct gólů a nevím, co k tomu říct. Ale je jasné, že v neděli s Litvínovem se u nás bude lámat chleba," krčil Ujčík rameny. "Po zápase nám trenér k dnešnímu výkonu něco řekl a měl naprostou pravdu. Každý si to probral pro sebe a musíme si uvědomit, kde děláme chyby. Hlavně musíme začít hrát úplně jinak," dodal.

V utkání čtyřicátého kola hokejové extraligy domácí tým svého soupeře k přílišné akci nepouštěl. Navíc si slabší chvilky vybral i vítkovický brankář Šindelář, když pustil lehké střely Šimánka a Mertla. Ale nebylo by rozhodně fér tvrdit, že utkání Vítkovicím prohrály jen tyto dvě střely.
"Myslím si, že každé mužstvo má právo, aby na něj padla jaksi herní deka. A teď je deka na nás. Komplikovaně hrajeme střední pásmo, nedáváme puky k bráně a naši beci jsou přetěžovaní, protože je jich málo. A z toho pak plynou naše chyby v defensivě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....