Banes Motor České Budějovice
08.01.2011, Matěj Mayer

Jihočeši přivítají v Budvar aréně Liberec

Č. B u d ě j o v i c e – Jihočeští hokejisté sehrají v neděli další utkání. Tentokrát se jedná o domácí zápas, ve kterém nastoupí HC MOUNTFIELD proti Bílým Tygrům z Liberce. Mužstvo HC MOUNTFIELD je nyní ve formě a hráčům se daří. Z posledních šesti utkání získali v pěti případech alespoň bod do tabulky. Stejně jsou na tom ale také Bílí Tygři. V tabulce Tipsport extraligy zaostávají Jihočeši o 10 bodů. Kdo vyválčí body v nedělním duelu se dozvíme v 17.00, kdy bude v Budvar aréně vhozeno úvodní buly.

O soupeři – HC Bílí Tygři Liberec

Nedělní soupeř HC MOUNTFIELD je na tom dle postavení v tabulce Tipsport exraligy velmi dobře. Nachází se na třetím místě a má shodný počet bodů jako druhý Třinec. Na první příčku ztrácí Bílí Tygři 4 body. Liberci se v poslední době velmi daří, z posledních osmi utkání získali šestnáct bodů. Poslední tři zápasy odehráli Tygři na domácím kluzišti. Nejprve podlehli Třinci 3:2 a pak si poradili se Spartou 3:2 a s Litvínovem 6:3.

Liberec má v mužstvu hráče, který alespoň co se týče bodů, vyčnívá nad ostatními. Je to centr s téměř tisíci starty v NHL Petr Nedvěd. Mohutný forvard má v pětatřiceti startech na kontě 42 bodů (10+32). Druhý Miloslav Hořava má o propastných 17 bodů méně! Zapomenout se určitě nesmí na Milana Bartoviče. Nepříjemný útočník se do Liberce vrátil z Ruska a zatím stihl za Bílé Tygry odehrát dva zápasy, ve kterých si připsal 3 body (2+1). Českobudějovičtí fanoušci si tohoto hráče jistě pamatují z loňského play-off, kdy byl ústřední postavou celé série v předkole. Středočeši se pravděpodobně budou spoléhat na Marka Pince v bráně. Drobný brankář je na dvanáctém místě v úspěšnosti zákroků a svou bilanci by jistě rád vylepšil.



Budeme vídat Milana Bartoviče v podobných potyčkách i v nedělním utkání?

České Budějovice a Liberec se v letošním ročníku Tipsport extraligy potkali zatím dvakrát a stejný počet střetnutí je ještě čeká. První utkání na ledě Budvar arény ovládl Liberec. V úvodní třetině se trefil Petr Nedvěd a Jiří Hunkes, vyrovnání přinesly zásahy Kašpaříka a Červeného ve 29. minutě. To však nestačilo. Liberečtí přidali další dvě branky a odvezli si 3 body za vítězství 4:2. I v druhém zápase byl úspěšnější soupeř. Liberec si celý zápas držel vedení a nakonec zvítězil 3:1. Z hráčů Liberce se ve vzájemných zápasech nejvíce dařilo Miloslavu Hořavovi, který byl autorem tří brankových přihrávek.

Zajímavost utkání

František Výborný odkoučuje nejvíc utkání

Utkání s Libercem bude jubilejním 562. odkoučovaným zápasem Františka Výborného v základní části extraligy. Dostane se tak v historické tabulce před Aloise Hadamczika. Nyní mají oba na kontě 561 zápasů, nedělním duelem se tedy dostane František Výborný na první místo. „Samozřejmě je to hezké. Ale musím říct, že jsem ani nevěděl, že se blížím k takové metě,“ řekl pro deník Sport kouč HC MOUNTFIELD.



Sestavy z posledního kola

HC MOUNTFIELD: Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Červený - Gulaš, Langhammer, Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Podlešák.

HC Bílí Tygři Liberec: Vošvrda - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Výtisk, Štich, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Podkonický, Bartovič - Ondřej, Vantuch, Špaček.

Statistiky

39. kolo
HC MOUNTFIELD

HC Bílí Tygři Liberec
7.
Umístění v tabulce
3.
38 / 15 - 5 - 3 - 15
115:106 / 58
Statistiky v sezoně
(základní část)
38 / 18 - 5 - 4 - 11
113:103 / 68
3:2sn Karlovy Vary (H)
3:4 Litvínov(H)
2:1 Sparta (D)
Aktuální série
6:3 Litvínov (D)
3:2 Sparta (D)
2:3 Třinec (D)
Milan Gulaš 31 (15+16)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Petr Nedvěd 42 (10+32)
Milan Gulaš (15)
Nejlepší střelec v sezoně
Miloslav Hořava (13)
Milan Gulaš (16)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Petr Nedvěd (32)
František Ptáček 19 (7+12)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Martin Čakajík 16 (7+9)
Jan Snopek (+11)
Jakub Šulc (-6)
+/- bodování v sezoně
Petr Nedvěd (+8)
Jan Výstisk (-6)
Jan Novák (91)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Andrej Podkonický (67)
Jakub Kovář 91,70% - 2,73
Šimon Hrubec 88,89% - 5,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Marek Pinc 91,38% - 2,66
Tomáš Vošvrda 91,49% - 2,55

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....