Banes Motor České Budějovice
02.01.2011, Michal Špírek

Do roku 2011 vstoupí Jihočeši domácím duelem se Spartou

Č. B u d ě j o v i c e - Třetí zápas na domácím kluzišti v řadě sehrají hokejisté HC MOUNTFIELD. S Brnem i Zlínem se Jihočeši vypořádali na jedničku, poradí si i se Spartou? Ta dokázala vybřednout z herní krize a v posledních sedmi extraligových zápasech zaznamenala pět výher. Na Spengler Cupu ovšem svěřenci trenéra Hořavy narazili a prohráli všechny tři sehrané zápasy. Zápas začíná v Budvar Aréně v neděli v 18:10.

O soupeři – HC SPARTA PRAHA

Poslední zápas v extralize sehrála Sparta 21.12. V utkání s Kometou potvrdila vzestup formy a ukořistila tři body. Sparťané dokázali po šesti porážkách v řadě zabrat a překonali postupně Vary, Kladno, Plzeň, Třinec a právě Kometu Brno. Mezi tyto úspěchy se vklínily jen prohry s Pardubicemi a na Slavii.

Se zdviženou hlavou tak Sparta jela na vánoční Spengler Cup. Jenomže po prohrách 3:4 se Ženevou a 1:4 s ambiciózním Petrohradem skončila ve své skupině poslední. O postup do semifinále se sparťané rvali s výběrem Kanady. Sparta však chybovala v prodloužení a inkasovala branku, která ji poslala domů. Sparta tedy prohrála ve Švýcarsku co se dalo a fanoušci sparťanského klubu trnou. Naváží jejich hokejisté v domácí soutěži na předchozí výsledky? Trenér Miroslav Hořava byl s účastí na turnaji přesto spokojený. "Turnaj splnil to, co jsme od něj očekávali," tvrdil na klubovém webu. "Doufám, že jsme získali takovou tu rychlost zahraničních mužstev a že nám to pomůže v extralize."

HC MOUNTFIELD nastoupí do televizního utkání z pozice celku, který už letos Spartu dvakrát porazil. Zraněn je pouze útočník Lukáš Květoň, jinak zápas sehraje kompletní kádr. Připíše si třetí vítězství v řadě? Jakub Kovář v posledním zápase udržel podruhé v sezóně a potřetí v kariéře čisté konto, jak si povede tentokrát? HC MOUNTFIELD inkasoval v sezóně devětadevadesátkrát, sparťanští gólmani lovili ze sítě 96 puků. Padne "stovka" jen na budějovické, nebo i na pražské straně?



Zajímavosti

Podobnosti v minulých zápasech

Dva vzájemné duely v sezóně vyhráli hokejisté HC MOUNTFIELD. Perličkou je, že jak v prvním, tak druhém zápase vyhráli Budějovičtí první a druhou třetinu, ale ve třetí byli úspěšnější sparťané. A hned tři hráči dokázali vsítit v každém ze zmíněných utkání. Na sparťanské straně pokořil Kováře hned třikrát Yorick Treille, z Budějovic se proti Pražanům daří Martynkovi a Mikeskovi. František Ptáček pak zaznamenal v zápasech čtyři přihrávky.

Milan Gulaš a jeho forma

Pět bodů z posledních dvou zápasů je vizitka útočníka Milana Gulaše. V posledním zápase si v neuvěřitelné pohodě hrající forvard dělal ze zlínskými zadáky co si zamanul, jak si aktuálně dvanáctý nejproduktivnější hráč ligy povede v neděli?


Sestava soupeře z posledního kola (21.12. 2010, Sparta - Brno 3:2)

Pöpperle - Gulaši, Vykoukal, Hanzlík, Philipp, Macholda, O´Brien, Husák - Kafka, D. Výborný, Kůrka - Hromas, Koreis, Ton - Treille, Luňák, Broš - Bartánus, Smoleňák, Karpov.

Vzájemné zápasy v sezoně

10. kolo, 12.10.2010: HC MOUNTFIELD - Sparta 4:2
24. kolo, 21.11.2010: Sparta - HC MOUNTFIELD 3:4

Statistiky

36. kolo
HC MOUNTFIELD

HC Sparta Praha
7.
Umístění v tabulce
9.
35 / 14 - 4 - 3 - 14
107:99 / 53
Statistiky v sezoně
(základní část)
34 / 9 - 5 - 2 - 18
79:96 / 39
0:4 Kladno (V)
1:3 Pardubice (D)
3:4sn Třinec (V)
5:4 Brno (D)
4:0 Zlín (D)
Aktuální série
6:3 Kladno(D)
4:3 Plzeň (D)
2:3 Slavia (V)
5:1 Třinec (V)
3:2 Brno (D)
Milan Gulaš
29 (13+16)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Petr Ton
20 (8+12)
Milan Gulaš(13)
Nejlepší střelec v sezoně
Radek Smoleňák (13)
Milan Gulaš (16)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Jiří Vykoukal (13)
František Ptáček 18 (6+12)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Jiří Vykoukal 13 (0+13)
Jan Snopek (+10)
Jakub Šulc (-6)
+/- bodování v sezoně
Treille, Zacpálek (+4)
Petr Kafka(-10)
Jan Novák (89)
Nejtrestanější hráč v sezoně
O´Brien Doug (57)
Jakub Kovář
91,42% - 2,77
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Tomáš Pöpperle
91,70% - 2,60

Poznámka: V kolonce statistik jsou údaje řazeny v tomto pořadí: zápasy / výhry - výhry v prodloužení - prohry v prodloužení - prohry - skóre - body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....