Banes Motor České Budějovice
19.05.2009, Josef Bláha

HC MOUNTFIELD má za sebou týdenní soustředění

Č. B u d ě j o v i c e – Po náročném startu letní přípravy pod vedením trenérské dvojice Jan Tlačil – Milan Kupka absolvovali hráči HC MOUNTFIELD první vrchol „suchého“ drilu. Bylo jím minulý týden soustředění na břehu Lipenské přehrady. A o tom, že měli českobudějovičtí hokejisté náročný program, nemůže nikdo pochybovat. Teď čeká Jihočechy týden volna a potom se znovu zapojí do přípravy na nadcházející extraligovou sezonu.

A jak to na soustředění, které mělo hlavní sídlo ve Frymburku, vypadalo? „Byla to dřina. Ale to je potřeba,“ přiblížil obránce Lukáš Poživil. Příprava pod koučem Tlačilem je o něco náročnější než ta loňská pod vedením Ernesta Bokroše. Alespoň se na tom shodují hráči. I týdenní soustředění je v tomto období úplně jinak zaměřeno, než tomu bylo pod slovenským koučem. „Loni jsme byli v Turecku a tam to bylo vyloženě o regeneraci a změně prostředí,“ dodává Poživil.

To ve Frymburku bylo o náročnou fyzickou náplň pro hráče postaráno. „Měli jsme trénink rozdělený v podstatě na tři fáze,“ vysvětluje spolehlivý obránce. „Ráno byla rozcvička, pak dopolední a odpolední trénink. Po tom všem jsme měli většinou večer na programu regeneraci, která zahrnovala bazén, saunu a masáže. To bylo přímo v hotelu, kde jsme bydleli.“

Na podobných akcích je důležitou náplní jízda na kole. V okolí Lipenské přehrady jsou k tomuto druhu tréninku ideální podmínky. „Jezdili jsme na Svatého Tomáše. Byly to trochu kopečky,“ usmívá se Poživil. Soustředění se zúčastnil kompletní kádr s výjimkou obránců Posmyka s Macháčkem a útočníka Kuchejdy. Chyběl ale také Jakub Kovář, který se dostává do zátěže po drobném lékařském zákroku. Roman Turek má již tradičně individuální plán přípravy.

Po týdenním volnu se hráči HC MOUNTFIELD vrátí k zajetému tréninkovému plánu v jihočeské metropoli. Stereotyp však prostor mít nebude. „Chodíme běhat na Sokolský ostrov, samozřejmě jsme často v posilovně, ve Sportovní hale, na kolech a taky jezdíme na kolečkových bruslích. To se třeba v Litvínově nedělalo, protože tam na to nejsou podmínky, ale tady je to naopak,“ srovnává Poživil své bývalé působiště se současným.

Po týdnu volna, který si momentálně českobudějovičtí hráči užívají, budou následovat další tři týdny přípravy. Potom zase týden volna a dalších dvacet dní v plném tréninku. Po dalších sedmi dnech odpočinku vyjedou hráči HC MOUNTFIELD na led, kde se budou připravovat na letní Tipsport Cup a pochopitelně zářijový start extraligy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....