Banes Motor České Budějovice
06.05.2008, Radek Papáček

HC MOUNTFIELD začal přípravu na novou sezonu

Č. B u d ě j o v i c e – U mnohých ještě ani neodezněly trudné vzpomínky na semifinálové vyřazení a už to vše opět začalo nanovo. Hokejisté HC MOUNTFIELD se v úterý poprvé sešli k letní přípravě na nový extraligový ročník 2008/2009. Vlády nad posledním vítězem základní části se po Josefu Jandačovi ujal Ernest Bokroš a na prvním tréninku se objevila i kompletní čtveřice nových posil.

První propocené triko tak z úvodního srazu do prádla odevzdali útočníci Radek Duda, přicházející ze švýcarské Basileje, a Ivan Huml, jenž naposledy hrál ve Švédsku za Moru. Nechyběl ani obránce Lukáš Poživil z Litvínova a po roce navrátivší se brankář Jakub Kovář ze zámoří, kde v soutěži OHL oblékal dres Windsdoru Spitfires.

Naopak z loňského týmu chyběli útočníci Viktor Hübl a Kamil Brabenec, kteří se vrátili do Litvínova, respektive Komety Brno. Obránce Filip Novák si hledá nové angažmá zřejmě v zahraničí a Lukáš Bolf, který se z hostování vrátil do Sparty, o svém dalším působiště také ještě nemá jasno. Zato brankář Jan Chábera napevno ví, že v následující sezoně bude hájit branku extraligového nováčka z Mladé Boleslavi.

Nový kouč Ernest Bokroš, jehož kolegou bude Jan Tlačil, do Českých Budějovic dorazil s jednodenním předstihem už v úterý, aby si stihl vše dobře prohlédnout. Prošel si všechna sportoviště a byl hodně spokojen. „Jsou tu velice dobré podmínky. Velkou výhodou je to, že všechno je soustředěno okolo zimního stadionu a nikam to nemáme daleko,“ pochvaloval si.

Pojedou do Turecka

V úterý už na něj čekalo první setkání se svými novými svěřenci. Po vzájemném představení poté s hráči vedl i individuální pohovory. „Na úvod jsme si hlavně řekli, co nás v nejbližší době čeká,“ uvedl Ernest Bokroš. Něco málo z jízdního řádu letní přípravy pak prozradil i přítomným novinářům. „Příprava bude probíhat v osmi týdnech a bude v ní zahrnuto i týdenní soustředění v Turecku. Poté bude následovat část, kterou někdo nazývá dovolenou, ale pro mě je to individuální příprava. Dovolenou hráči měli doteď,“ řekl slovenský stratég.

Neplatí to ovšem v případě obránců Vladimíra Sičáka a René Vydareného. První s českou a druhý se slovenskou reprezentací totiž momentálně přebývají v Kanadě na mistrovství světa. Pro ně sezona ještě ani neskončila. Do tréninku se zatím dále nezapojili útočníci Ondřej Veselý s Jindřichem Kotrlou, kteří v závěru sezony také figurovali v národním týmu. Oba přesto na zimním stadionu byli přítomni. Mezi spoluhráče se pouze o berlích přišli podívat útočník Štěpán Hřebejk a obránce Petr Macháček. Vedle několika juniorů si úvodní fotbálek na přivítanou zahráli i útočník Rudolf Červený s obráncem Martinem Parýzkem, kteří loni působili v zámoří a letní dril budou podstupovat v HC MOUNTFIELD.


Začátek letní přípravy 0809
S kopačkami v ruce z prvního tréninku kráčejí zleva Petr Gřegořek, Tomáš Vak a Jakub Kovář.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....