Banes Motor České Budějovice
16.05.2002, David Lukeš

Noví partneři by měli výraznou měrou pomoci s rozpočtem

Po odstoupení významných sponzorů, firmy BOSCH - domácí spotřebiče a Československé obchodní banky, mohla vzniknout obava o finanční chod budějovického celku. Do klubu ale významně vstupují noví partneři, kteří podle generálního manažera HC ČB ing. Jaroslava Pařízka významně podpoří rozpočet.
Smlouvy ještě nejsou podepsané, ale v podstatě jsme již dohodnutí," přibližuje situaci lodivod budějovického kolektivu a za slovo partner doplňuje konkrétní jména: "Nově do klubu vstupují Madeta, a. s. (bývalé Jihočeské mlékárny) a Koh-i-noor, a. s. Stávající sponzor Jihočeská plynárenská, a. s. navyšuje svůj vklad. Ředitelé zmíněných společností zaujaly posty ve správní radě." Přesnou výši rozpočtu se v současné době J. Pařízek neodvažuje odhadovat. Měla by se podle jeho slov pohybovat okolo 50 miliónů korun. "Konkrétní rozpočet ještě není hotový. Dokud nebudou podepsaní všichni hráči a vyřešené všechny přestupy, nebude to přesné."

Jednání se sponzory však nebylo jedinou oblastí, kde v posledním období Jaroslav Pařízek a sportovní a obchodní manažer Jaroslav Pouzar vyvíjeli aktivity. Rada města schválila jejich návrh na úpravu projektu rekonstruovaného zimního stadionu. "Počet V.I.P. boxů se zvýší z 8 na 10, v obloucích na jižní tribuně (strana, kde býval kotel, pozn. aut.) budou vybudované oddělené lóže," upřesňuje J. Pařízek a Jaroslav Pouzar, z jehož iniciativy tyto kroky vzešly, k tomu dodává: "Je to hlavně kvůli komfortu a aby nový stadión splňoval mezinárodní parametry. Pro nás to bude mít pochopitelně ekonomický přínos." Lóže totiž budou zájemcům pronajímány, což by mělo pomoci rozpočtu klubu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....