Banes Motor České Budějovice
03.05.2002, David Lukeš

Michal Mařík odchází do Havířova

Nikoliv Zlín, ale Panteři z Havířova se stali novými "vlastníky" Michala Maříka. HC ČB a HC Panthers Havířov se na tom dohodly ve čtvrtek. Budějovický manažer ing. Jaroslav Pařízek odmítá spekulace, že by se klub zbavoval Michala Maříka jako přebytečného: "Nejsme tak bohatí jako třeba Sparta, abychom si mohli dovolit dva brankáře s lukrativní smlouvou."
Tu Maříkovu současnou, znějící ještě na jeden rok, přebrali Panteři s tím, že nyní budou s brankářem a jeho agentem jednat na jejím prodloužení a doladění detailů. "Havířov nás oslovil, protože věděl, že Zlín ztratil o Michala zájem. Asi po týdenním jednání se rozhodlo, že od 1. května je M. Mařík hráčem Havířova," přibližuje J. Pařízek průběh jednání. Zlín podle něj ztratil o 27-letého brankáře zájem po odchodu trenéra Venery a v současnosti chce jako jedničku preferovat svého odchovance Tučka.

Jak tento trejd vzal sám hráč? "S Michalem jsme spolu mluvili. Myslím, že jsme se rozešli v pohodě, vysvětlili jsme si situaci. On ve svém věku chce chytat. Podle jeho slov by jej neuspokojovalo dělat náhradníka. Cítí, že v Budějovicích by si nezachytal. Chtěl hrát ve Zlíně. V Havířově s ním ale počítají jako s jedničkou po odchodu Pavla Cagaše. Nelíbila se mu ta vzdálenost, ale pro něho je priorita, že bude chytat," vysvětluje Pařízek s tím, že důležitou roli sehrála finanční situace klubu: "Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit dva gólmany s dobrou smlouvou."

Jaroslav Pařízek se připomenul i další změny v klubu. "O zbývajících odchodech hráčů již byla veřejnost informována. Pavel Zubíček odchází do Zlína, Filip Vaněček do Kladna." Co však podle ohlasů fanouškovskou obec v Budějovicích nejvíce mrzí, je (dočasná) ztráta Petra Kořínka, jehož možnost dalšího působení na jihu Čech po příchodu Filipa Turka je vážně ohrožena. "S Petrem Kořínkem jsem mluvil, rozešli jsme se v dobrém. On chápe, že je pro nás Filip Turek perspektivní a jsme domluveni, že si můžeme kdykoli zavolat. To by připadalo v úvahu, kdyby odešel Jirka Novotný a my ho nedokázali nahradit z vlastních zdrojů. Petrovi jsem tlumočil nadšení Vás fanoušků, všechny Vás pozdravuje s tím, že v Budějovicích působil rád a pokud to okolnosti dovolí, rád se vrátí," vyřizuje J. Pařízek vzkaz od sympatického centra, který si během loňské sezóny získal srdce jihočeského publika.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....