Banes Motor České Budějovice
19.05.2004, David Schlegel

Trenér Jandač ústně přislíbil, že se stane trenérem HC České Budějovice

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Trenérem HC České Budějovice se s největší pravděpodobností stane Josef Jandač. Informaci redakci webových stránek potvrdil generální manažer klubu František Joun. "Pan Jandač dal dnes vedení klubu ústní souhlas, že se stane trenérem našeho áčka. Příští týden by měl podepsat smlouvu," uvedl s tím, že stoprocentní bude trenérův příchod až po podpisu smlouvy. Josef Jandač naposledy vedl extraligový Liberec, odkud byl odvolán na konci loňského října.
Pětatřicetiletý Mgr. Josef Jandač začínal s hokejem v malé vesnici Chrustenice u Berouna. V mládežnických kategoriích oblékl dres Berouna a poté Kladna. V osmnácti letech začal studovat Praze Fakultu tělesné výchovy a sportu, obor trenérství a učitelství. Během studií vybojoval s Berounem postup do první ligy, v níž se středočeské město drží dodnes. V rámci povinné praxe začal trénovat v Berouně v jednadvaceti letech žáčky. Po ukončení studií ukončil kvůli chronickým potížím s kolenem svou hráčskou kariéru a začal se věnovat pouze trenéřině.

Následně převzal prvoligový Beroun, který dokázal pozvednout bez jediného asistenta ze třinácté až na šestou příčku. V následující sezóně dovedl Beroun až do semifinále play-off. Beroun posléze vedl společně s Jiřím Kalousem a Zdeňkem Vojtou. Po třech letech trénování v Berouně odjel do Soulu, kde trénoval jeden z univerzitních týmů. Po svém návratu se Jandač stal sportovním ředitelem berounského klubu. Další jeho trenérskou štací byly Kralupy nad Vltavou a junioři pražské Slavie.

Pak se opět vrátil k týmu Berounských Medvědů. V létě 2001 podepsal smlouvu s libereckými Bílými Tygry a hned v první sezóně je dokázal přivést do nejvyšší soutěže. V první sezóně dovedl Liberec s přehledem k záchraně, v uplynulém ročníku vyhlásili šéfové libereckého klubu útok na play-off, ovšem Bílým Tygrům se vstup do sezóny nevyvedl a na konci října byl Josef Jandač odvolán. Liberec nakonec skončil na jedenácté příčce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....