Banes Motor České Budějovice
29.01.2002, David Lukeš

Jaroslav Jágr odvolán od A-týmu

V poslední době vzhledem k neuspokojivému postavení týmu v tabulce sílily hlasy volající po odvolání hlavního trenéra HC ČB Jaroslava Jágra. Ten nakonec nevýrazné výkony svého týmu nepřežil, na jeho místo přichází (lépe řečeno se vrací) Jaroslav Liška.
Vyjádření generálního manažera budějovického HC ing. Jaroslav Pařízka zní jednoznačně: "Po neuspokojivých výsledcích a výkonech mužstva v posledních dvou měsících se rozhodlo vedení klubu HC České Budějovice ke změně na postu hlavního trenéra. K dnešnímu dni byl odvolán Jaroslav Jágr a na jeho místo nastupuje Jaroslav Liška. Asistentem zůstává Václav Červený."

Novopečený trenér, kterého čeká křest ohněm v podobě dvojzápasu na východní Moravě (pátek Vítkovice, neděle Zlín), k nastalé situaci dodává: "Nabídku jsem dostal včera, na rozmyšlenou jsem měl dvě hodiny. Překvapilo mě to, protože ambice trénovat ještě v letošní sezóně jsem neměl, ale zároveň mě to i potěšilo. Znám celý realizační tým a 90% mužstva. Myslím si, že je to velice dobrá parta. Nejdu do neznáma a měl jsem pocit, že když jsem byl osloven, tak bych v této situaci měl pomoci. Toto rozhodování nebylo zas tak náročné."

Jaroslav Jágr tak zčásti doplatil na špatný psychický stav mužstva způsobený neuspokojivým domácím prostředím rozestavěné haly a na drastické zeštíhlení kádru před sezonou. HC ČB pod jeho vedením čtrnáctkrát zvítězil, třikrát remizoval a sedmadvacetkrát odcházel z ledu jako poražený. Osudným se Jaroslavu Jágrovi stalo posledních 16 zápasů, v nichž naši hokejisté dosáhli nelichotivé bilance 2-2-12 a místo boje o play-off se nebezpečně přiblížili příčkám znamenajícím boj o udržení v extralize.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....