Banes Motor České Budějovice
22.08.2017, Filip Kortus

CEB - PLZ 6:1 - Motor ve Strakonicích řádil, Plzni nasázel šest branek

Přípravné utkání na neutrální půdě zvládl lépe Motor. Jihočeši odehráli ve Strakonicích velmi dobré utkání a porazili extraligovou Škodu Plzeň. Do vedení se dostali už v první třetině zásluhou Dostálka a Kutláka, dále se dvakrát trefil Miloslav Čermák. Už ve čtvrtek hraje Motor ve Znojmě.

Pravidelné střídání brankářů vyústilo v to, že se do klece Motoru znovu postavil Petr Kváča. Jihočeši odehráli poprvé v přípravě celé utkání na šest obránců. Plzeň do Strakonic nedorazila v nejsilnějším složení. Kvůli reprezentaci chyběla jednička Miroslav Svobodu nebo útočníci Petr Straka a David Stach.

Do zápasu vstoupil aktivněji Motor. V šesté minutě už Jihočeši vedli. Rychlou akci šikovně podržel Martin Novák a předal kotouč Vlastimilu Dostálkovi. Útočník s číslem 25 dostal puk ideálně do jízdy a nikým neatakován přesně zakončil nad vyrážečku plzeňského brankáře. Vyrovnání se Západočeši dočkali v dvojnásobné přesilové hře. Kadlec přistrčil Milanu Gulašovi, který nekompromisně prostřelil Kváču. Ztracené vedení si Budějovičtí vzali zpět po čtyřech minutách. Pavlin nabil Kutlákovi a budějovický kapitán proměnil přesilovou hru – 2:1.

Druhá třetina nenabídla tolik hokejové krásy. Nadále byl lepším týmem Motor, který se dočkal navýšení svého náskoku. Při přesilové hře natáhl za kruhy Martin Novák. Po střele zůstal puk ležet před brankou a Sochůrek o něm vůbec nevěděl. Toho využil Peter Galamboš, který posunul kotouč k Miloslavu Čermákovi, který neměl těžkou úlohu.

Ve třetí třetině Motor úřadoval. Potřetí dokázal proměnit přesilovou hru ve 43. minutě. Slovenský forvard Galamboš našel volného Miloslav Čermáka, který rychlou střelou o levou tyč zvýšil náskok. Pátou branku přidal Filip Novák. Od modré to zkusil spíše nahozením než střelou a plachtící puk doletěl až do plzeňské branky. Na konečných 6:1 upravil Filip Vlček, když při další přesilové hře využil lahůdkového pasu od Václava Nedorosta.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....