Banes Motor České Budějovice
17.11.2006, Filip Junek, Roman Šperňák

CEB - PCE 5:2 - MOUNTFIELD si pochutnal na pardubickém perníku

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Kdo ve sváteční pátek přišel na hokej bez lístku a na poslední chvíli, měl smůlu. Beznadějně vyprodaná Budvar aréna bouřila po vstřeleném domácím gólu celkem pětkrát. Poprvé ale až ve druhé třetině, kdy otevřel skóre slovenský forvard Michal Hudec. Utkání celků ze špice tabulky bylo dvě třetiny vyrovnané. V závěrečném dějství domácí dvakrát propálili Lašáka a oslavili zaslouženou výhru.
To byl zápas. Do Českých Budějovic zavítali hokejisté z Pardubic. Čekala se dramatická bitva prvního se třetím celkem tabulky a diváky zápas určitě nezklamal.

Vysoké tempo, nasazení a šance na obou stranách. Takový byl obrázek první třetiny. Lepší výchozí pozici do zápasu měli hosté, protože už v 6. minutě hráli druhou přesilovou hru. V oslabení Jihočeši praktikují důraznou hru do těla, napadají soupeřovi beky při rozehrávce a nesčetněkrát se stane, že českobudějovický hokejista na soupeři vybojuje puk za jeho brankou. Nejinak tomu bylo i v zápase Pardubicemi. Perníkáři se prakticky do žádné šance v přesilovkách nedostávali, a když se některý z nich objevil před Turkem, zaúřádovala některá část brankářovi výstroje a někdy i obránce, který se vrhal do střel. V největší šanci první třetiny byl domácí Michal Hudec, ale sám před Lašákem neuspěl. Více možností ke skórování měli Jihočeši, ale herně byla první dvacetiminutovka vyrovnaná. A po zásluze skončila nerozhodně a bez branek. Špatně ale dopadla pro útočníka Ondřeje Veselého, který po jednom se soubojů u hrazení odešel do kabiny a už se do zápasu nezapojil. Tvrdý střet odneslo jeho koleno, ale podle manažera klubu Jaromíra Látala by se nemělo jedna o nic vážného.

Ve Vítkovicích otočili hokejisté HC MOUNTFIELD utkání ve 26 vteřinách. I v zápase s Pardubicemi padaly góly v krátkých časových intervalech. Chytrá zadovka po nečekané nahrávce spoluhráče. Rychlý únik po křídle, nahrávka a usměrnění kotouče pod horní tyčku. Tak vypadaly góly Hudce a Šimánka v 26. a 28. minutě utkání. – 2:0 Domácí se dostali rychle do vedení a Budvar arénou začala obíhat mexická vlna. Jenže ještě předčasně. Hosté neměli hodně příležitostí, ale i z mála se dokázali prosadit. Většinou zkoušeli Východočeši štěstí z dálky, možná i proto, že těžko překonávali českobudějovickou obranou. Jednou se dostal do Turkovy blízkosti Mrázek a téměř z nulového úhlu vystřelil a překonal brankáře. - 2:1 Velký podíl měl na brance Tvrdík, který projel mezi dvěma domácí obránci a servíroval puk naprosto přesně. Domácí rychle kontrovali brankou Vydareného. - 3:1 Opět se zdálo, že budou mít utkání pod kontrolou. Pardubičtí sice pořád zlobili. Několikrát se před Turkem ocitli zcela osamoceni. Jenže ani Čaloun, ani Kolář a ani Koukal se neprosadili. Povedlo se to až kapitánu Sýkorovi. Nejlepší střelec soutěže napřáhl na hranici kruhu a Snopkovu přihrávku od mantinelu zužitkoval tvrdou střelou v gól. – 3:2 Pozastavil tím domácí oslavy.

Ty vypukly ve 47. minutě, když se Hudec otočil před brankovištěm s pukem a podruhé v zápase poslal kotouč mezi Lašákovy betony. - 4:2 Už podruhé začala stadionem obíhat mexická vlna. Tentokrát už oprávněně. Domácí přidali ještě jednu branku. Za bojovný a kvalitní výkon byl odměněn Vak. Sailer ho našel v rychlém brejku u druhé tyčky branky a bylo po zápase. – 5:2 Vyprodaná aréna se dočkala kvalitního a herně vyrovnaného utkání. Už po zápase s Libercem, který Pardubice vyhrály, si trenér Říha stěžoval na špatnou produktivitu přesilovek. Na to doplatil jeho tým v Českých Budějovicích. Domácí měli k dispozici šest přesilových her a proměnili 2. Hosté měli osmkrát možnost hrát v početní výhodě a neprosadili se. To samé se dá říct i o proměňování šancí obou týmů. HC MOUNTFIELD v zápase předvedl, proč je na vrcholu extraligové tabulky. Černou kaňku na utkání tak připsala jen poněkud nervózní atmosféra ve třetí třetině a zranění jedné z divaček, která byla trefená vyhozeným pukem. Jinak se páteční večer v Budvar aréně povedl na výbornou.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
25:49 Hudec Hübl
27:14 Šimánek Nedorost
30:13 Mrázek Tvrdík
30:57 Vydarený Kotrla
38:17 Sýkora Snopek
46:44 Hudec Hübl
50:18 Vak Sailer
Střely na branku
Moeller
Pardubice
Vydarený5
Hudec4
Brabenec3
Vak3
Kutlák3
Hřebejk3
Kotrla2
Šimánek2
Hübl2
Sailer1
Nedorost1
Gřegořek1
Toman1
Květoň1
Mucha1
CELKEM33
Kolář6
Koukal5
Tvrdík3
Sýkora3
Snopek3
Mrázek2
Rolínek1
Ondřej1
Čáslava1
Čaloun1
Starý1
Pivko1
CELKEM28
Statistika vhazování
Moeller
Pardubice
Hübl15/22 - 68%
Sailer2/3 - 66%
Vak12/20 - 60%
Nedorost8/15 - 53%
Květoň3/6 - 50%
Hřebejk0/1 - 0%
Šimánek0/2 - 0%
Brabenec0/2 - 0%
CELKEM40/71 - 56%
Kolář1/1 - 100%
Blažek7/14 - 50%
Tvrdík9/21 - 43%
Rolínek6/14 - 43%
Ondřej0/2 - 0%
CELKEM31/71 - 44%
Nejlepší hráči
Moeller
Pardubice
MICHAL HUDEC
Viktor Hübl
René Vydarený
PETR SÝKORA
Jan Kolář
Petr Koukal
Ohlasy po zápasu
Milan Kupka, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: Bylo to velicekvalitní utkání s dobrým soupeřem. Po první třetině, který byla vyrovnaná, jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli. Chtěl bych poděkovat publiku za vynikající atmosféru, kterou vytvořilo a pomohlo nám k zisku tří bodů.

Jaromír Látal, manažer HC MOUNTFIELD: Ondřej Veselý si ze souboje v první třetině odnesl zranění kolene. Podle prvních odhadů by se ale nemělo jednat o nic vážného. Přesto ještě čekáme na další vyšetření.

Miloš Říha, trenér HC Pardubice: České Budějovice mají výborné mužstvo a v domácím prostředí jsou velmi nebezpečné. Tomu jsme přizpůsobili i taktiku. V první třetině jsme hráli dobře z obrany a domácí do ničeho nepouštěli. ve druhé třetině už jsme začali dělat chyb v obraně, byli jsme méně důslední a ve třetí třetině už byly ty chyby obrovské. Doplatili jsme na špatnou koncovku. V tom byl největší rozdíl mezi námi a domácími. Zápas bych ale nehodnotil nějak špatně, zahráli jsme dobře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice