Banes Motor České Budějovice
10.10.2006, Radek Papáček, Roman Šperňák

CEB - KLA 3:0 - Rozhodla druhá třetina

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Jihočeši si po dobrém výkonu připsali další tři body do extraligové tabulky. HC MOUNTFIELD dokázal zapomenout na nedělní nezdar ve Zlíně a v utkání s Kladnem byl na ledě jasně lepším týmem. O svém vítězství rozhodl ve druhé třetině, kdy dokázal dvakrát potrestat vyloučení soupeře. Brankář Roman Turek si na své konto připsal druhou vychytanou nulu v sezoně.
Další úspěšný zápas mají za sebou hokejisté HC MOUNTFIELD. V posledním zápase první čtvrtiny extraligové základní části porazili Kladno 3:0. Výsledek napovídá, že vítězství bylo hladké a tomu odpovídal i průběh většiny zápasu. První třetina ještě byla vyrovnaná. Diváci, kteří se těšili na hokej plný šancí a gólů, museli být po první části hry zklamaní. Obě mužstva hrála ze zajištěné obrany a šancí bylo poskromnu. Dá se říct, že na každé straně byla jedna větší příležitost. Jako první mohli skórovat hosté, když Libor Procházka, který se s kladenským dresem v dnešním zápase loučil, nahodil puk od pravého mantinelu před branku, kde ho jemně tečoval Kuchler. Už zvedal ruce nad hlavou, ale proti byla lapačka Roman Turka. To bylo v čase 14:15. Na druhé straně o dvě minuty později objel Orctovu branku Nedorost, ale u druhé tyčky nedokázal přehodit brankářův beton. To bylo z obou stran vše. Oba gólmani museli čelit už jen několika střelám z větší vzdálenosti. Jinak se příliš nezapotili.

Druhou část hry začali domácí v oslabení, které trvalo z konce první třetiny. To přežili bez problému a určili ráz utkání po zbylých 40 minut. Hosté už tahali za kratší konec. Ve své druhé přesilovce se českobudějovičtí hráči hned prosadili. Hudec nahrával od pravého mantinelu před branku a Kamil Brabenec byl ve správný čas na správném místě. Stačilo jen nastavit hokejku a domácí vedli – 1:0. Ještě jednu šanci měli hosté ke srovnání stavu. Kuchler si vyjel zpoza branky a na začátku 33. minuty zcela sám před Turkem selhal. Potvrdilo se tak pravidlo nedáš - dostaneš. Na druhé straně dojel nahozený puk Brabenec, zadovkou vrátil před branku Hudcovi, který posunul na Hübla. Stačilo zavěsit pod víko a České Budějovice vedly 2:0. O necelé dvě minuty později už bylo po zápase. V další přesilové hře se po kombinaci celé útočné formace dostal ke kotouči na modré čáře stojící Vydarený a propálil vše, co mu stálo v cestě. Orct se mohl jen smutně otočit a podívat se na puk, který se třepetal v jeho síti – 3:0. Od té doby domácí jasně dominovali. Hosté měli ještě jednu velkou šancí, ale ani Bílek se sám proti českobudějovické jedničce mezi tyčemi neprosadil.

Závěrečné dějství přineslo stejný obrázek hry. Domácí v naprosté pohodě kráčeli směrem k tříbodovému zisku a nezastavilo je ani několik oslabení. Ty zvládali v úterním podvečeru perfektně a ve většině z nich byli dokonce mnohem aktivnější než jejich soupeř a brankář Lev, jenž vystřídal do poslední třetiny zdrceného Orcta, měl dostatek práce. Dvakrát mohl ke svým dvěma asistencím přidat i gól Michal Hudec, ale náhradní kladenský brankář byl vždy proti. Přesto to domácímu útočníkovi nevadilo. Stejně jako zbytek jeho týmu dohrával s úsměvem na tváři. V závěru už se hrálo v exhibičním tempu za potlesku na všední den slušné návštěvy 3795 diváků. Těm, kteří přišli, připravili domácí na závěr pěkné poděkovaní. Všichni do jednoho se ze středového kruhu rozprchli na všechny strany ledové plochy a doklouzali až k mantinelům. O utkání tak rozhodla druhá třetina zápasu a přisoudila domácím třetí místo extraligové tabulky po první čtvrtině základní části.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
22:58 Brabenec Hudec
32:53 Hübl Hudec
34:36 Vydarený Brabenec
Střely na branku
Rabat
Kladno
Posmyk8
Hübl4
Toman3
Gřegořek3
Kutlák3
Vak3
Veselý2
Květoň2
Vydarený2
Gulaš2
Hudec2
Kotrla2
Nedorost1
Brabenec1
Sailer1
CELKEM38
Patera2
Procházka2
Zeman2
Kuchler2
Kalla2
Ševc1
Frolík1
Pavlas1
CELKEM13
Statistika vhazování
Rabat
Kladno
Šimánek2/2 - 100%
Gulaš1/1 - 100%
Kotrla3/4 - 75%
Vak9/17 - 53%
Brabenec4/8 - 50%
Nedorost6/12 - 50%
Hübl7/16 - 44%
Sailer2/5 - 40%
Květoň3/8 - 38%
Hudec0/3 - 0%
CELKEM37/76 - 49%
Diviš2/2 - 100%
Kalla1/1 - 100%
Patera16/27 - 59%
Gardoň7/12 - 58%
Hluchý1/2 - 50%
Čurilla5/12 - 42%
Kuchler7/17 - 41%
Bílek0/1 - 0%
Frolík0/2 - 0%
CELKEM39/76 - 51%
Nejlepší hráči
Rabat
Kladno
MICHAL HUDEC
Kamil Brabenec
Viktor Hübl
PAVEL PATERA
Martin Štěpánek
Radek Gardoň
Ohlasy po zápasu
Milan Kupka, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: První třetina byla z naší strany neslaná nemastná, soupeř dobře bránil a nepouštěl nás přes útočnou modrou. Ve druhé části jsme zvýšili úsilí, dali góly a rozhodli o výsledku. V závěru jsme hlavně chtěli udržet nulu a hráli jsme tak, abychom neinkasovali. Útočníci si možná příliš věřili a někdy tam měli o přihrávku navíc, což se snad líbilo divákům, ale efekt to nepřineslo.

Zdeněk Müller , trenér HC Rabat Kladno: Nehráli jsme dobře. Pouze zpočátku se nám trochu dařilo a měli jsme i nějaké šance. Ve druhé třetině na nás domácí nastoupili a my jsme pak už neměli sílu nepříznivý stav zvrátit. Předchozí zápas se Slavií nás stál mnoho sil. Brankář Orct si sám řekl o střídání, potřeboval si odpočinout. Jeho náhradník Lev je rozchytaný z prvoligového Berouna a dnes podal dobrý výkon."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice