Banes Motor České Budějovice
08.03.2004,

Reportáž ze zápasu: Plzeň – České Budějovice 2:3

Motor České Budějovice
Hráči Plzně si uvědomovali význam dnešního střetnutí a tak první třetina se dlouho nesla ve znamení opatrného vzájemného oťukávání. Urostlí hráči Budějovic měli optickou převahu, ale z prvního gólu se radovali domácí, když akci obránce Černého dotáhl do zdárného konce Martin Holý - 1:0.
Hosté zesílili svůj tlak a na konci sedmnácté minuty šli dokonce jejich ruce nad hlavu když po sólu Davida Kuchejdy skončil puk, útočník i brankář domácích v síti. Rozhodčí však dobře viděl, že budějovický hráč puku do branky pomohl rukou a gól neuznal.
Další vážnou situaci vyřešil domácí brankář Baroch při nebezpečné střele Nedvěda a po faulech Krňoula a Kořínka odolal i dvojnásobné přesilovce. Nadějný únik Holého pak zastavila siréna.

Druhá část hry byla spíše ve znamení domácích. Už ve čtvrté minutě šli na jediného obránce hostí Kocman s Jindrou, ale posledně jmenovaný po perfektní nahrávce minul branku hostujícího Saláka. Ve dvou po sobě následujících oslabeních v polovině zápasu se Baroch v brance Lasselsbergeru třikrát vytáhl proti nebezpečným střelám Kuchejdy a dvakrát zlikvidoval solidní šanci Hanzalovi. Na oplátku v přesilovce domácích těsně vedle tečoval bombu obránce Krňoula Šlauf. V další superšanci po přihrávce Jiřího Šlaufa nepřekonal ležícího gólmana Martin Heřman. Hosté ovšem kontrovali bombou Černého, kterou musel Baroch nadvakrát zkrotit ve své náruči. Ve dvanácté minutě jel po efektním vysunutí od Jonáka sám na bránu Setikovský, ale jeho pokus mezi betony neuspěl. Domácí, alespoň vytěžili z této akce přesilovku čtyři na tři. Tu však sehráli tristně. Poslední šanci druhé třetiny vypracoval pro Petra Jindru Jakub Kocman, když bez hole, fotbalovým způsobem zavezl puk do útočného pásma. Jindra však svoje sólo neproměnil.

Do poslední části vletěli aktivněji hosté s jasným cílem smazat hubený náskok domácích. Už ve druhé minutě se radovali z gólu, ten však nemohl být uznán pro branku v pohybu. O tři minuty později už bylo srovnáno. Baroch se rozhodl pomoci svým bekům, jimž se nedařilo vyhodit puk ze třetiny. Dříve než on se však k touši dostal David Kuchajda a celkem snadno ležícího Barocha přehodil. 1:1.
Hosté se dál tlačili před Barochovu klec, ale radovali se domácí. Jindra z nouze naslepo vyhodil puk z obranného pásma přímo do brejku Martinu Heřmanovi. Ten svoje sólo suveréně proměnil. 2:1.
Už o necelou minutu a půl později byli na koni opět hosté. Marek Jakub ještě před domácí obrannou modrou zkusil svoje štěstí a do té doby výborný Baroch si jeho pokus srazil do branky lapačkou. 2:2.
Domácí dřeli, ale pomalu se dostávali do křeče. K zachování naděje na play off potřebovali vítězství a to se jim každou vteřinou vzdalovalo. V jedenácté minutě bolestivým pádem do střely pomohl svému gólmanovi Adam Krňoul a vzápětí si s obranou hostí pohráli Šlauf s Holým. Závěrečnou střelu této akce, ale excelentně zneškodnil Alexandr Salák. Ve třinácté minutě se domácím naskytla šance v podobě dvojnásobné přesilovky pokračující - díky hrubému vražení Předoty - dalšími čtyřmi minutami klasické přesilovky. Kromě jediné střely obránce Černého však nestála za řeč. Chaos vyvrcholil únikem Josefa Slavika a jeho zastavením hokejkou Krňoula. Nařízené TS Baroch Matušíkovi chytil.
Zničené domácí hráče dorazil padající list obránce Suchého. Hned po vyhraném buly jej poslal na domácí svatyni. Jelikož měl Baroch zakrytý výhled, byl zcela bez šancí a puk zapadl přesně pod víko. 3:2.
Před sirénou ještě povolili nervy domácímu Štichovy. Za hrubý faul loktem a následnou hrubost vyfasoval trest ve hře a sezóna pro něj skončila. Hromadná strkanice a nesportovní gesta některých hostujících hráčů ukončila toto nervózní utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....