Banes Motor České Budějovice
27.10.2013,

Reportáž ze zápasu: Hradec Králové – České Budějovice 3:2

Motor České Budějovice

Lvi se dostali do vedení už po třech minutách

Utkání začali aktivněji domácí, když si během pár vteřin dokázali vytvořit několik nadějných šancí. Ta největší nakonec znamenala i změnu skóre. Ve 3. minutě se o k odraženému kotouči po střele Hejny dostal hradecký kanonýr Radovan Pavlík a s přehledem přidal svoji letošní jedenáctou branku – 1:0.

Poté se hra nepatrně přetočila a u kotouče byli vidět více hráči Českých Budějovic. Z této fáze hry též vyšly nadějné situace, nicméně ta největší, když se před Vomáčkou vyskytl chumel několika hráčů, s přehledem hradecký brankář uklidnil.

Mírné převahy na obou stranách tak postupně utichaly a síly na hřišti se srovnávaly. Z toho ale začala plynout nebezpečná přečíslení. Na obou stranách však nebyla vyřešena ideálně. Když ujížděl Hradec, tak Pavlík vzal šanci na sebe a vystřelil, jenže Němec v klidu zasáhl a puk vytěsnil. Na opačné straně tomu bylo podobně, jenže to by hosty nakonec vůbec nemuselo mrzet, kdyby proměnili alespoň jednu z tutovek.

Ty přišly v posledních desítkách sekund první třetiny, kdy Budějovice obstřelovaly hradeckou svatyni tvrdými nebezpečnými projektily. Domácí trenér si kvůli tomu nakonec musel vzít time-out. To se mu vyplatilo, protože Hradec se ubránil a do kabin se tak šlo za hubeného vedení pro Lvy.

Hosté ve druhé třetině tlačili, branky ale dávali domácí

Začátek druhé třetiny byl jednoznačně pod taktovkou Českých Budějovic. Z několika šancí nejvíce vyčnívala ta z 25. minuty, kdy si mezi kruhy najel Remiáš a tvrdou střelou našel, bohužel pro hosty, bezchybnou lapačku skvěle chytajícího Vomáčky.

Poté už si ale vzal nazpět slovo Hradec. Ten zahrával od 29. minuty přesilovou hru a prakticky první střela, kterou vyslal od modré Štěpán Matějček, se vešla mezi tři tyče – 2:0. Domácí byli na koni a i nadále se rvali na útočnou polovinu. Ve 33. minutě tak přišla přesná kombinace. Na jejím konci stál Radovan Pavlík, který už měl lehkou práci a zakončoval do prázdné klece – 3:0.

Hradec se nakonec musel o vítězství strachovat

Budějovice do třetí periody vlétly s tím, že nechtějí, aby byla tou poslední. Hned od začátku svědomitě napadaly, ale mírná převaha byla rychle srovnána a Hradec, respektive Radovan Pavlík, mohl hosty poslat již definitivně do kolen. Nestalo se tak a zanedlouho přišel první trest. David Matějka zavezl v 49. minutě kotouč hluboko do pásma a šikovně vystřelil. Vomáčka sice puk zblokoval, jenomže mu propadl a pomalým krokem se došoural do branky – 3:1.

Aby toho nebylo pro Hradec málo, v 54. minutě ujel ve vlastním oslabení obraně domácích Pospíšil a jeho následnou střelu dorážel Erik Bahula, který tak snížil na rozdíl pouze jednoho gólu – 3:2!

Královští lvi byli ale stále naplno odhodláni vyhrát, plány jim mohl překazit ještě faul v čase 58:56. Hradec ale oslabení svědomitě ubránil a náskok nakonec udržel, a připsal si tak tříbodovou domácí výhru.

Ohlasy po zápasu

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
V zápase jsme střídali pěkné momenty s neuvěřitelnými hrubkami. Vždy, když si každý začne dělat na ledě co chce, máme obrovské problémy a soupeři nás přehrávají. Naštěstí nás ale celý zápas držel brankář Vomáčka. Budějovice mají silný tým, a proto jsme rádi, že jsme je dokázali podruhé v sezóně porazit.

Ladislav Kolda (HC České Budějovice):
Byl to vyrovnaný zápas, ale bohužel máme slabší koncovku a střelecky se trápíme. Měli jsme hodně vyloučených, ale poté jsme vstřelili dva góly, takže jsme o vítězství ještě v závěru zabojovali. Hradec nám je určitě nechtěl darovat, navíc jeden z nich byl v našem oslabení. Náš problém byl ale opravdu v tom, že když jsme si vytvořili šance, neproměnili jsme je. Nicméně Hradec byl celkově lepší a vítězství si zasloužil.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....