Banes Motor České Budějovice
13.10.2013,

Reportáž ze zápasu: Jihlava – České Budějovice 4:0

Motor České Budějovice

Úvodní minut zápasu patřily jihlavské Dukle, a to zásluhou dvou přesilových her. I přes aktivnější hru svého soupeře neohrozila, hosté se v oslabení poměrně dobře bránili. V druhém oslabení mohli dokonce vstřelit první gól zápasu, když domácí beci propadli na modré čáře, ale Kořenář protiútok Bláhy lapil. I nadále byl k vidění pohledný hokej a hezká kombinační hra, gólmani však příliš práce neměli. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, prosadila se Jihlava. V situaci dva na dva se dostal na levém kruhu ke střele Pavel Kousal. Jeho první pokus ještě Němec vyrazil, ale nejlepší střelec Dukly se dostal k dorážce a upevnil si vedení v tabulce střelců svého týmu - 1:0. Takřka z další akce mohlo být vyrovnáno, ale Matějka byl i vinou faulujícího Huňáčka nepřesný v zakončení.

Také na úvod druhé třetiny museli být gólmani ve stavu nejvyšší pohotovosti. Oščádal v těsné blízkosti Němce trefil pouze boční tyčku českobudějovické klece, na druhé straně z protiútoku vypálil Remiáš, jenže trefil jen levý beton Kořenáře. V polovině utkání vznikla nepřehledná situace před domácí brankou, po které puk pomalu klouzal za brankovou čáru, ale na poslední chvíli jej vypíchl Pražák a zabránil tak vyrovnání. Poté měla dvě dobré šance Dukla. Tečovaná střela Oščádala prolétla těsně vedle levé tyče Němce a následně Berka sám před Němcem nezpracoval přesnou přihrávku Branského. Na konci druhé dvacetiminutovky tvrdě vypálil z levého kruhu Vochozka, ale jeho pumelici zastavila lapačka Kořenáře. Do třetí třetiny tak šla Jihlava stále s nejtěsnějším možným rozdílem.

Na začátku třetí třetiny předvedl hezkou individuální akci Oščádal, ale proti druhému gólu byla lapačka Němce. Následná akce Dukly ale už gól přinesla. Adam vybojoval za brankou puk a přihrál jej Davidu Čermákovi, který nedal gólmanovi hostů žádnou šanci - 2:0. Krátce na to mohl snížit Pospíšil, ale zblízka nadvakrát Kořenáře nepřekonal. Přišel tak třetí gól Dukly po vůbec nejhezčí akci celého zápasu. Pavel Kousal se dostal ve středním pásmu k puku, po pravé straně vlétl do útočného pásma, kde si to přes zkoprnělé obránce namířil až k Němcovi a tomu nedal šanci - 3:0.

Domácí byli po třetím gólu na koni a nemuseli se nikam hnát. Zaměřili se na pozorné bránění a na to, aby jejich gólman Josef Kořenář neinkasoval. V padesáté minutě přidala Jihlava čtvrtý gól. Branský našel před brankou Josefa Berku a ten si mohl vychutnat radost ze svého prvního gólu za mladší dorost Dukly v sezoně - 4:0. Přesto se v obraně Dukly našla okénka, zejména, když se do téměř samostatného úniku dostal hostující Schimmayer. Ani ten však nebyl úspěšný, stejně jako všichni ostatní útočníci hostů. Jihlava se tak zejména díky bezchybnému výkonu gólmana Josefa Kořenáře a třígólové třetí třetině raduje nejen ze tří bodů, ale také z posunu na první místo v tabulce ELIOD extraligy mladšího dorostu.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (HC České Budějovice): Dnes to byl vyrovnaný zápas, který měl slušnou úroveň. Naší největší bolestí bylo, že jsme se neprosadili střelecky, šance jsme měli, hlavně ve druhé třetině. To asi rozhodlo. Dukla je nepříjemný soupeř, důrazný a nakonec se jim podařilo dát góly. Třetí třetina z naší strany již bylo trápení. Utkání bylo o gólech a my jsme je prostě nedokázali dát.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Výhra 4:0 proti silnému soupeři potěší, ale první dvě třetiny jsme nepředváděli výkon, který jsme po hráčích chtěli. Třetí třetina nám vyšla a musíme poděkovat gólmanovi za vynikající, bezchybný výkon.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice