Banes Motor České Budějovice
21.09.2013,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vítkovice 1:4

Motor České Budějovice

Vstup do zápasu byl raketový. Vítkovičtí se ihned vrhli do útoku a ukazovali, že chtějí odvést z jihu Čech další body do své sbírky. Jihočeši se postupně rozehrávali a chvílemi měli i herní převahu. Přesto větší šance měli spíše hosté. Velká šance pro domácí se naskytla při dvojnásobném vyloučení Vítkovic. Budějovičtí dlouze kombinovali za brankou a vypadalo to, že šanci promarní, když se napřáhl Jan Salák a prostřelil vše před sebou. Branka ještě domácí nakopla a ti začali útočit odvážněji, ale hostí hrozili z rychlých protiútoků. Jeden nenápadný protiútok skončil brankou. Filip Kuťák vystřelil a jeho střela se odrazila zpět do hry. Hlavní rozhodčí viděl, že puk se odrážel již branky a bylo vyrovnáno. Ke konci třetiny musel ještě Gába likvidovat střelu Česlíka.

Druhá část- to byla ukázka výborného juniorského hokeje. Prim sice hráli Vítkovičtí, ale domácí tým nezaostával o moc a hlavně neustále bojoval. Hosté se snažili dát co nejrychleji branku a zápas rozhodnout, ale ji Budějovičtí měli svoje příležitosti. Největší tlak měly Vítkovice v přesilové hře, když celé dvě minuty nepůjčili domácím puk. Jediný, kdo si na něj sáhl, byl David Gába. Ten přiváděl Vítkovické k zoufalství. Hlavně Vojtěch Tomi měl tři velké šance, ale Gába držel. Na straně Jihočechů měl největší šance Martin Záhora, ale Svoboda je stačil zlikvidovat. V prostřední části tedy gól nepadl.

Hosté ve třetí části ještě zvýšili svůj tlak do útoku a domácím bylo horko. Jenže Gába stále odolával. Největší šanci měl ovšem Jan Březina, který se ocitl sám před Svobodou a měl čas, ale nic nevymyslel a zakončil do brankáře. Pak se přeci jen hosté dočkali. Při druhé přesilovce ve třetí části se napřáhl Erik Němec a těsně před Gábou tečoval Jakub Illéš. I nadále pokračovala hra Vítkovičtí na Gábu a ten se snažil dávat ještě domácím naději na body. Zuby si na něm vylámali skoro všichni útočníci Vítkovic a stále bylo o co hrát. Pět minut před koncem jel na Gábu sám Erik Němec, ale zase nic! Jihočeši se snažili o vyrovnání a odvolali brankáře. Vojtěch Tomi se konečně trefil, ale Gábu nepřekonal, protože branky byla prázdná. Domácí to ještě dál zkoušeli bez brankáře a dostali ještě čtvrtý gól do opuštěné branky. Jejím autorem byl Petr Česlík. Hosté byli lepší, ale konečný výsledek je krutý. Jednoznačný hrdina zápasu je domácí gólman Gába.

Ohlasy po zápasu
Aleš Totter, trenér HC České Budějovice: Soupeř byl celý zápas lepší a je vidět, že byl loni mistr extraligy. Nás držel ve hře výborný výkon našeho gólmana. Za stavu 1:1 jsme se dostali do jediné šance, kterou Březina bohužel neproměnil. Soupeř nás celou dobu tlačil a bylo jasné, že nějakou šanci promění. Nakonec to byla šťastná teč, ale soupeř byl lepší a musíme mu pogratulovat. Alespoň vidíme jaké máme rezervy a na čem máme pracovat.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....