Banes Motor České Budějovice
14.03.2003,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vsetín 3:4sn

Motor České Budějovice
Už od začátku bylo patrné, že jde mladým hokejistům o hodně. Především na obrany byl vyvíjen velký tlak a nezkušení beci často chybovali. První velkou šanci střetnutí spálil v 6. minutě budějovický Kudláček, ale Štefl proti jeho střele po ledě vyrazil svým betonem. Hned o minutu později se prosazoval individuálně agilní Husička, ale i Salák si s jeho pokusem poradil. Kudláčka poté zarmoutila pravá tyč a o chvíli později Mertlův útok zase vsetínská obrana, která přestála obrovský závar před svou brankou. Platilo nedáš dostaneš. V 11. minutě vystřelil Kapsa sice slabě, ale přesně k tyči a strhnul vedení na stranu vsetínských. Budějovičtí pochopitelně zvýšili obrátky a výsledkem byla série vyloučených Valachů. V 17. minutě se domácí dostali dokonce do 103 vteřin dlouhé výhody dvou hráčů v poli, ale psychický balvan ze svých beder shodit nedokázali. Naopak na druhé straně zachránil v poslední minutě první třetiny Salák, jehož lapačka nedovolila hostům zvýšit vedení.

Mladí Jihočeši do druhé třetiny vstoupili hodně vlažně a byli za to vytrestáni. Ve 22. minutě s vyhozením kotouče tak otáleli, až ho napálil obránce Novák od modré přes Kneblovu teč do horního rohu branky. Dřív než ale stihli budějovičtí upadnout do křeče, uvolnil se Kuchejda a přesnou střelou dostal své barvy opět do zápasu. Tato branka nalila červenobílým novou krev do žil, Jakub Černý taktak že neprotlačil svůj bekhend do branky. Co se nepovedlo jemu, podařilo se v 26. minutě opět Kuchejdovi, který tečoval Gulovu ránu od modré. Vyrovnání přelilo iniciativu na domácí stranu a na ledě začali dominovat Jihočeši. Ve 28. minutě se výborný Kuchejda octl sám před Šteflem, ale nezamířil přesně. Následně se nechal vyloučit Mertl za vražení na mantinel. Na jedné straně mířil vsetínský Husička těsně vedle, za chvíli se před Šteflem neprosadil sám Jakub. Když se ve 32. minutě podařilo Mertlovi v přesilovce ztečovat pokus Tomáše Černého od modré za Šteflova záda, zdálo se, že brána k vítězství se budějovickým mladíkům začíná otevírat. V poslední minutě druhé třetiny to mohli potvrdit Kuchejda s Kudláčkem, ale vsetínský brankář předvedl parádní zákroky.

Cíl před poslední částí musel zajisté velet co nejdéle nedostat gól a znervoznit tak soupeře, opak byl bohužel pravdou. Už po padesáti vteřinách třetí třetiny se po Ruskově přihrávce prosadil Knebl a začínalo se odznova. Utkání ztratilo na útočné kráse, oba týmy začaly pozorně bránit. Možnost rozhodnout měla v 55. minutě průbojná Mertlova řada, ale na Štefla nedokázal vyzrát žádný z dotírajících hráčů.

Prodloužení předcházala pauza bezmála pětadvacet minut dlouhá. Obsluha stadionu totiž hodně necitlivě ubrala z osvětlení haly a hráči i diváci museli čekat na větší jas. Nejprve se naskytla parádní příležitost k výhře budějovickým, když se nechal vyloučit vsetínský Buš. Po neúspěšném nájezdu Hanzala v 68. minutě se na konci dostalo i Valachům padesátivteřinové přesilové výhody, ale budějovičtí se dokázali ubránit. V následných nájezdech byli šťastnější hosté, když ve čtvrté sérii Knebl nejprve trefil tyč, aby v sedmém kole jako jediný svou penaltu proměnil.

Za HC ČB byli neúspěšní Matušík, Kudláček, J. Černý, Kuchejda, dvakrát Mertl a Matušík.
Za HC Vsetín se postupně neprosadili Kapsa, Husička, Rusek, Knebl, Buš, Dědek a rozhodl Knebl.

V neděli se hraje čtvrtý zápas ve Vsetíně, v případě vítězství našich mladíků se série přesune k rozhodujícímu duelu zpátky na jih Čech (18. 3.)

Ohlasy po zápasu
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice