Banes Motor České Budějovice
11.01.2003,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třinec 5:2

Motor České Budějovice
Prvním domácí a celkově druhém utkání nadstavbové části se v českobudějovické Budvar Aréně představili hokejisté z Třince. Domácí hráči chtěli napravit porážku z Vítkovic, chyběli jim Vondráček a Mertl, kteří cestovali do Vsetína s juniorským týmem. Hlavně druhý jmenovaný o sobě ve vyšší kategorii dává dost vědět.

Ale zpět k utkání. Dlouho to na nějakou nápravu nevypadalo. Vedení se ujali v deváté minutě třinečtí mladíci zásluhou Kormance. To bylo na dlouhou dobu jediné zaváhání jednoho či druhého brankáře. Navzdory mnoha šancím na obou stranách se oba gólmani drželi. Druhý přesný zásah v duelu přinesla až devětadvacátá minuta, to když za záda Figury svou střelu zamířil Oulík. Vyrovnání si Českobudějovičtí nestačili ani pořádně užít, a Salák podruhé lovil puk ze sítě. Za minutu, tedy nachlup v polovině utkání, ho překonal Bihdač. Domácí potom nevyužili poměrně dlouhou přesilovku pět na tři, což se jim paradoxně nevymstilo, tak to totiž často bývá. V 38. minutě si zářez na své hokejce mohl udělat Ježek, vyrovnal na 2:2. Takový stav zůstal až do druhé sirény. Třetí třetina patřila jednoznačně domácím, respektive jejich nejlepšímu útočníku Martinovi Hanzalovi. Po odchodu Tomáše Mertla do juniorů se měl stát útočným torpédem číslo 1, a to v tomto utkání jednoznbačně dokázal potvrdit. Nejprve ve 45. minutě poslal svůj tým do vedení svou první brankou. O devět minut později vnesl do řad svých spoluhráčů klid v podově dvougólového náskoku druhým gólem a svoje galapředstavení zakončil v poslední minutě zápasu trefou do černého č. tři.

Druhé utkání nadstavbové části zvládli naši dorostenci na jedničku, snad se jim podobně povede i nadále...

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (HC ČB): "Zápas jsme zvládli, po prohře ve Vítkovicích jsme chtěli vyhrát. Nastoupili jsme bez Mertla a Vondráčka, v šestnácti lidech, o to více si výhry cením. Chtěl bych vyzdvihnout výkony Martina Hanzala, Davida Kuchejdy a brankáře Saši Saláka, všichni tři odehráli výborný zápas."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....