Banes Motor České Budějovice
20.02.2003,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Zlín 1:4

Motor České Budějovice
Utkání začalo svižně a to zejména zásluhou hostí. Ve 2. minutě Kubeš kryl nájezd Kotačky a o minutu si poradil i s pokusem Brimuse, který se rovněž ocitnul sám před domácí svatyní. Přestože se hrál v úvodu rychlý a svižný hokej, byly to nadlouho poslední šance, které bylo možné vidět. Vzrušení přinesla až v 11. minutě trojice Haluza, Blažek, Frühauf, která se řítila na jednoho budějovického obránce, ale Kubeš se opět vyznamenal. Překonal ho až při přesilovce v 17. minutě Martin Čech, který nikým neatakován dorazil do branky Kubešem nedůsledně krytý kotouč - 0:1.

Druhou třetinu začali budějovičtí junioři dvěma špatně zahranými přesilovkami. Zlínští jim ukázali, jak na to, v minutě 29., kdy po křížné přihrávce z první pálil Michal Pšurný, ale výborný Kubeš proti jeho pokusu vystřelil pravý beton. V polovině utkání konečně zmáčkli svého soupeře i Jihočeši. Ve 30. minutě byli vyrovnání nejblíž. V přesilovce nastřelili tyčku Ševčíkovy branky, a kotouč, jenž poté poskakoval po brankové čáře, už nedokázali do klece zasunout. O minutu později se prodral po pravém křídle Hanzal až před branku, ale opět nedal. Ve 35. minutě se naskytla budějovickým mladíkům možnost hry 5 proti 3, a sice 62 vteřin. V této výhodě ale nevystoupili ze stínu, který je celý zápas provázel a Zlín se v pohodě ubránil.

Rozuzlení přineslo až závěrečné dějství. Lepší Moravané v něm rozhodli definitivně o svém vítězství. Ve 45. minutě trápícím se Jihočechům zatloukl do rakve druhý hřebíček Víšenka po nahrávce Kotačky - 0:2 - a v 48. minutě si úlohy vyměnili, když Kotačka zvýšil na 0:3 díky precizně zahrané přesilovce pěti proti třem. Přestože bylo prakticky rozhodnuto, hostům chuť do dalšího útočení nechyběla. V 51 minutě se dostali do přečíslení Víšenka s Venerou, ale Kubeše nepřekonali. V 56. minutě si nejprve vysloužil panenku Šulčík za to, že po přerušení vystřelil na branku a o pár vteřin později jeho spoluhráč Ficek konečně pokazil Ševčíkovi čisté konto - 1:3. Veškeré myšlenky na vyrovnání ale vzal domácím v 58. minutě Haluza, který individuální akci proměnil v branku přesnou střelou do vinglu - 1:4. Zlín si tak po zásluze odvezl oba body.

Ohlasy po zápasu
Trenér budějovických juniorů Jiří Šrámek ani po nepovedeném zápase nevyhnal ze své tváře pro něj typický smích, ke svým svěrencům byl ale hodně kritický: "Co vám na to mám říct? Hrozný! Mladý hráči byli neprůbojný a ani starší nejsou vidět. Dneska bylo hodně vyloučených, ale zatímco my jsme se při přesilovkách nedokázali prosadit, oni využili dvě."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....