Banes Motor České Budějovice
15.09.2011,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 2:3

Motor České Budějovice

Utkání začalo poměrně svižně, již ve druhé minutě se v nadějné pozici ocitl domácí Jakub Kajfiřt, ovšem v první větší šanci zápasu gólmana hostí nepřekonal. Přibližně za dvě minuty byla branka ohrožena i na druhé straně, avšak stejně jako Kajfiřt, tak ani budějovický David Ruda svou šanci nezužitkoval. Nejblíže k brance v začátku utkání měl Martin Záhora, jehož střela orazítkovala pravou tyč liberecké klece. Branky se diváci dočkali až minutě sedmnácté, kdy nenápadné nahození Luboše Roba ze středního pásma poskotačilo až za záda Daniela Skřebského – asistenci si u branky připsal gólman hostí David Gába.

Druhá třetina jakoby povolila uzdu všem hráčům, kteří začali být agresivnější, což ústilo v mnoho vyloučení, ale také začali své šance využívat. Prvním byl hostující David Bílek, který zvýšil budějovické vedení velice záhy po začátku druhé třetiny. Jelikož ani tato branka nebyla z kategorie nechytatelných, putoval domácí gólman Skřebský na střídačku a v kleci ho nahradil Josef Sobotka. Ani ne za pět minut však dvakrát udeřil domácí Liberec. Jmenovitě to byli Ivo Procházka a Vojtěch Havlas, kteří své úspěšné pokusy vtěsnali do 44 vteřin. Zatímco Procházka svou brankou úspěšně zakončil pohlednou kombinaci s Pálkem a Belovičem, Havlas se prosadil skrytou střelou z poměrně ostrého úhlu. Oba týmy měly ve zbytku třetiny ještě po jedné výraznější šanci, avšak jak Belovič (LIB), tak ani Bílek (CEB) své šance neproměnili. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného výsledku.

I poslední třetina začala pro tento zápas tradičně – velkou šancí. V ní se ocitl domácí Zacha, jenž se vřítil do třetiny po křídle a jedovatou střelou prověřil hostujícího gólmana. Gába se zaskvěl i o chvíli později, kdy „semaforem“ vychytal Marka Langhammera. Dva úspěšné zákroky hostujícího gólmana zřejmě jeho tým povzbudily, jelikož za několik málo minut vstřelil, jak se později ukázalo vítěznou branku, Emil Švec, který se ocitl mezi kruhy v bezprostřední blízkosti liberecké branky a svou střelou se nemýlil. Velkou šanci vyrovnat měl Matúš Belovič, jemuž ovšem při kličce sjel kotouč z čepele.

Liberec se v závěru duelu, přes očividnou snahu, nedokázal dostat do závěrečného tlaku, který měl Budějovice sevřít a pokud možno vydolovat vyrovnávající branku. I z tohoto důvodu si z vyrovnaného duelu po výsledku 2:3 tři body odváželi hosté z jihu Čech.

Ohlasy po zápasu
Martin Janeček, HC České Budějovice: K utkání jsme dobře přistoupili a první třetinu jsme byli o něco lepší.Velké šance jsme nevyužili a pak jsme dali gól přes celé hřiště. Ve druhé třetině jsme udělali zbytečné fauly a soupeře to zvedlo a byl pak lepším týmem. My jsme i v nepříznivé situaci bojovali a vytěžili jsme z minima maximum. Nakonec jsme byli šťasnějším týmem a odvezli jsme si tři body.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....