Banes Motor České Budějovice
21.02.2011,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Havířov 4:0

Motor České Budějovice

Od začátku zápasu bylo jasné, kdo je favorizem tohoto zápasu. Jihočeši se usadili před havířovskou brankou a bušili do brankáře Matouška. Šance měli Ježek a Sekera, který mohl dát první branku, ale netrefil odkrytou branku. V nájezdu na brankáře byl i Seidl, ale Matoušek vychytal i jeho dorážku. Domácí využili hned svoji první přesilovku. Od modré čáry vystřelil Jan Předota a jeho střela skončila v síti. O chvíli později si mezi kruhy najel Radek Seidl a jeho střela skončila v brance. Do té chvíle byli Havířovští na ledě jen do počtu. Teprve, když byl vyloučen Heřman, dostali se hosté také na chvíli k puku. Hrubce stejně neohrozili a ten neměl celou třetinu žádnou práci. Domácí pak trochu ubrali na tempu a hosté se oddechli, ale další branka již nepadla. Domácí tak z tlaku vytěžili jen dvě branky.

I v druhé třetině si domácí pohrávali se svým soupeřem. Hned v úvodu třetiny se jim povedlo dát třetí branku. Jakub Marek překrásně trefil horní růžek havířovské branky. Byl to nejhežčí moment druhé třetiny. Jihočeši pak stále tlačili, hráli v útočné třetině, ale tam často předváděli řadu nepřesností. Když už se akce povedla dotáhnout do konce, tak v cestě puku stál Matoušek. Chvílemi byli hosté hodně bezradní a domácí zase neškodní. Havířovští se probrali až ke konci třetiny, kdy na studeného Hrubce vystřelil dvakrát Pechanec. Hosté dokonce při přesilovce trefili tyčku. Opět Pechanec pálil, Hrubec nic neviděl a uslyšel až cinknout tyčku. Po dvou třetinách Jihočeši vedli 3:0, ale náskok mohli mít o hodně vyšší.

Nic nového nebylo k vidění ani v poslední třetině. Jihočeši se trefovali do Matouška, možná jim černá barva jeho dresu připomínala terč. Střely Dietze i Rouska šly přímo do brankáře. Štěstí neměl ani Švihálek a po střele Kříže čaroval Matoušek svoji lapačkou. Domácí se snažili dát alespoň ještě jednu branku. Nejblíže k ní měli Dietz a Rousek, když hned po sobě trefili tyčku.Vzápětí se Stanislav Dietz přeci jen dočkal branky. Jeho střela se odrazila od Matouška do branky a Jihočeši vedli o čtyři branky a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto.Havířovští se sice pokusili v závěru dát alespoň branku, ale o výsledek se Jihočeši strachovat nemuseli. Jihočeši tak zaslouženě vyhráli, ale z tlaku měli vytěžit více branek.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, trenér HC České Budějovice: Havířov přijel hodně oslaben. Nastoupili jsme na tři útoky, abychom dali nějaké branky a soupeři odskočili. Chtěli jsme, abychom neinkasovali a to se nám povedlo. Soupeř nebyl na takové úrovni jako jsou jiná mužstva v naší skupině, přesto je pro nás důležité, že jsme získali tři body. Výsledek jsme si pohlídali a plně se musíme soustředit na čtvrteční utkání na Kladně.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....