Banes Motor České Budějovice
09.02.2011,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kladno 0:3

Motor České Budějovice

O první části hry se dá říci, že k vidění byl pomalý, nepohledný hokej. Obě mužstva byla často vylučována a hra tím dost trpěla. Navíc souboj je pro oba týmy příliš důležitý. Jihočeši mají náskok sedmi bodů právě před Kladnem, kterému patří barážová pozice. Jihočeši jsou ještě oslabení o tři hráče reprezentačních výběrů. Ve hře dopředu českobudějovické mužstvo během první třetiny nic nevymyslelo. Spíše se bránilo častým vyloučením a naopak přesilovky mu vůbec nešly. V půlce třetiny se Kladnu podařilo využít přesilovku pět na tři. Z kruhů se napřáhl Tomáš Knotek a trefil přesně nad beton brankáře Hrubce. Nic dalšího Kladno neukázalo. Po první třetině tak hosté vedli 1:0.

Ve druhé třetině se hrál o něco lepší hokej. Hlavně domácí pochopili, že se hosté sami neporazí a přeci jen přidali. Od začátku se snažili hrát lépe dopředu a vytvářet si šance. Hosté ve druhé části Hrubce nohrozili vůbec, jen pár okamžiků hráli v útočné třetině, ale spíše drželi puk. Za domácí měl největší šanci Turek. Jel sám na branku, ale svůj nájezd neproměnil. Další příležitost měl Marek při přesilovce, kdy projel brankovištěm, položil si brankáře a chtěl ho podstřelit, ale Ilašenko jeho úmysl překazil. Po střele Seidla dokonce byl už Ilašenko překonán, ale puk se odrazil od tyče ven z branky. Domácím se vyrovnat nepodařilo a do závěrečné třetiny si přinesli manko jednoho gólů.

Domácí věděli, že musí dát branku a tak se snažili hrát před Ilašenkem, ale střelbou ho příliš nezaměstnávali. Kladenští se snažili bránit svůj hubený náskok a čekat na chybu domácích. Ta přišla poměrně brzy. K puku se dostal Tomáš Knotek, sjel si na Hrubce a dokázal se z blízka trefit nad rameno domácí gólmana. Hra se pak vyrovnala a zrychlila. Další šanci měl opět Knotek, ale Hrubec byl připraven. Kladnu se nová situace hodně hodila a zvládalo ji dobře. Hrálo takticky, drželo puk a lákalo domácí hráče. Pak udeřilo a málem z toho byla další branka. Krpata jel sám na Hrubce a ten ukázal svoji kvalitu. Šanci domácích měl Sumerauer, ale Ilašenko puk zalehl a bylo po šanci. Postupně bylo jasné, že domácí v tomto důležitém zápase nic nezískají. Poslední hřebíček do rakve jim zatloukl opět Tomáš Knotek, který při přesilovce proměnil další svůj nájezd na Hrubce. Budvar aréna bude zřejmě oblíbené místo tohoto hráče. V minulém zápase tady vstřelil dokonce čtyři branky. Jihočeši se snažili z výsledkem něco udělat, ale bylo příliš pozdě. Kladno tak získalo důležití body. Domácí si za svůj výkon nezasloužili vyhrát.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, trenér HC České Budějovice: Obě mužstva si uvědomovala, že se hraje o šest bodů. Bohužel jsme po utkání smutnější i z toho důvodu, že soupeř dokázal lépe sehrát přesilové hry. V první třetině jednu využil a odskočil nám o gól. Ve druhé třetině jsme přidali, měli jsme více ze hry a měli jsme několik dobrých příležitostí. Projevily se naše staré chyby střelba branek, důraz, nasazení a chtění branku dát. Do třetí třetiny jsme vstoupili trochu vlažně, soupeř si pohlídal střední pásmo a díky naší chybné rozehrávce nám odskočil na rozdíl dvou gólů a později přidal ještě jednu branku.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....