Banes Motor České Budějovice
15.10.2010,

Reportáž ze zápasu: Kometa Brno – České Budějovice 5:3

Motor České Budějovice

Do zápasu vstoupily oba týmy se vzájemným respektem, ale již ve druhé minutě dostali hosté výhodu přesilové hry po útočném faulu brněnského Křivohlávka. Hosté si vytvořili několik slibných střeleckých příležitostí, brněnský Barus byl však vždy na pravém místě. Po minutě od návratu vyloučeného Křivohlávka do hry putoval na trestnou lavici další brněnský hráč, tentokrát Novotný za držení. Ani tuhle přesilovku však Českobudějovičtí nedokázali proměnit a stav po osmi minutách zůstal bezbrankový.

Přesilovky dodaly Budějovicím potřebnou kuráž, v deváté minutě se hostující Šaršok ocitl naprosto sám před brněnským brankářem, jeho střela však šla pouze do Barusova betonu. Budějovice si svůj tlak přerušily samy, když se Marek nechal vyloučit za hákování. Přesilovou hru ovšem Brňané nezvládli, po jejich chybě se k puku dostal Tomáš Rousek, který ve vlastním oslabení prostřelil Baruse – 0:1. Do konce první třetiny si ještě oba týmy vyzkoušely po jedné přesilovce, ani jeden ji však nedokázal využít.

Z počátku druhé třetiny se domácí urputně snažili o vyrovnání. Ve 27. minutě se domácí Stehlík ocitl po Křivohlávkově přihrávce ve velké šanci, kterou však nedokázal proměnit v branku. O minutu později se však domácí dočkali. V další přesilovce napřáhl na modré Ondřej Dlapa a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Vstřelená branka domácí evidentně hodně navnadila, zrychlilo se tempo hry a již ve 32. minutě Braňo Jankovič nedal svým forhendovým blafákem z bezprostřední blízkosti šanci hostujícímu brankáři Kantorovi – 2:1. Po vyloučení hostujícího Seidla mohli domácí přidat další branku, v přesilové hře však již úspěšní nebyli. Na druhé straně po úniku dva na jednoho mohl vyrovnat Turek, Barusův beton byl však proti. Půl minuty před druhou sirénou se na útočný výlet vydal ještě Bilčík, nezakončil však přesně a třetina tak skončila 2:0 pro domácí Kometu.

Na začátku třetí třetiny se nechal vyloučit brněnský Juráň, hosté však s přesilovkou naložili stejně jako domácí z úvodu zápasu. Po Jurákově přihrávce ujel brněnský Braňo Jankovič a svým druhým blafákem vstřelil svůj druhý gól – 3:1. Dvougólové vedení však domácím nevydrželo dlouho. Po necelých dvou minutách vypálil švihem přes obránce Radek Seidl a trefil přesně růžek Barusovy branky – 3:2.

Ve 47. minutě se hostům otevřela možnost k vyrovnání: Jiří Zemánek nešťastně vyhodil puk mimo hřiště a byl za to oceněn dvěma trestnými minutami. Tuhle přesilovku sice hosté nevyužili, minutu po návratu vyloučeného Zemánka však před brněnským Barusem vytvořili velký závar, Kolařík ani Šaršok však nedokázali kotouč uklidit do branky. Tlak hostí stupňoval, Kometa nabídla Budějovicím další přesilovou hru, která vyústila opět v několik slibných šancí před Barusovou bránou, ani jedna ze střel však neskončila za brankovou čárou.

Šest minut před koncem si proto Kometa vzala slovo a po dlouhém náporu Tomáš Dittrich nahodil kotouč od modré, Kantor nic neviděl a puk mu propadl mezi betony – 4:2. Ani tentokrát však domácímu týmu nevydržel dvougólový náskok příliš dlouho. Minutu před koncem trenér hostí odvolal gólmana a Budějovice v power play v čase 59:18 snížily na rozdíl jedné branky zásluhou Jana Předoty, který zachytil vyhození domácích a následovně rozvlnil síťku za Barusem – 4:3. Domácí se však nezalekli a 13 sekund před koncem Braňo Jankovič podtrhl svůj hattrick střelou do prázdné branky a rozhodl o tom, že body zůstanou na brněnském ledě.

Ohlasy po zápasu
Leoš Zajíc: (KOM) Pro nás to bylo strašně těžké utkání. Soupeř nám připravoval těžké chvilky. My jsme strašně moc chtěli vyhrát, a tak jsme se tlačili hodně do útoku. Když jsme v něm ale propadali, tak soupeř vždy zahrozil z brejku, což bylo velmi nebezpečné. Hodně důležitý byl gól, který jsme dali v oslabení, kde se podle mně utkání zlomilo. Ke konci jsme si utkání ještě zbytečně zdramatizovali nevyhozením kotouče z obranného pásma, ale celkově jsme si tímto zápasem dokázali, že jsme schopni hrát proti každému týmu. Teď nás čekají další těžké zápasy, kde musíme hrát, kde to pro nás bude těžší a musíme se proto snažit, abychom ty soupeře přehráli tím, že soupeři vnutíme naši hru.

Ladislav Kolda (CEB): Zápas byl vyrovnaný. Ze začátku jsme možná měli trochu navrch, po gólu na 2:1 jsme však přestali být tolik aktivní a navíc jsme nevyužili několik přesilovek. Kvůli tomu jsme si zápas prohráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....