Banes Motor České Budějovice
24.09.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Havířov 5:1

Motor České Budějovice

Utkání pátého kola Noen extraligy juniorů začalo rychlým nástupem domácího mužstva HC České Budějovice. Už v šesté minutě utkání se rozsvítilo červené světlo za brankou Havířova. Od modré čáry prokličkoval až mezi kruhy obránce Martin Semrád a jeho střelu do branky usměrnil nejstarší hráč domácích na hřišti Jaroslav Šaršok - 1:0. Hrál se svižný hokej, s množstvím srážek. Možnost ke zvýšení skóre měl v 10. minutě Michal Švihálek, který vyslal na Matouška tvrdou ránu od levého mantinelu, střela se neujala. Ve 14. minutě přišel únik českobudějovického Lukáše Sedláka, ten se krásně individuálně dostal až před Matouška, kterého už ale mohl jen těžko překonat. O pár sekund později se z vyrovnávací branky mohli radovat hosté. Sevřeli totiž domácí v jejich pásmu a díky důrazu a rychlé orientaci Maria Brezaniho vyrovnali na 1:1. Ještě minutu před sirénou měli velkou šanci Jihočeši. Lukáš Sumerauer předložil z lévého křídla krásnou přihrávku Jaroslavu Šaršokovi před odkrytou branku, českobudějovický útočník byl ale faulován a nedokázal puk do branky dostat. Vzápětí už se mu to však povedlo. Při přesilové hře dostal zpoza brány chytrou přihrávku a bleskovou střelou překonal dezorientovaného Matouška. Po první třetině byl stav utkání 2:1.

Ve druhé třetině byli o něco lepší domácí. Ovšem nepodařilo se jim přidat další branku, aby soupeři výrazněji odskočili. Jednu z největších šancí měl ve 28. minutě Martin Sekera. Ten se po Předotově střele dostal k dorážce, avšak nakonec byl neúspěšný. O čtyři minuty později měl šanci domácí kapitán Jakub Marek, ten dostal před branku Havířova přesnou přihrávku od Radka Seidla. Českobudějovický kapitán v ní neuspěl. Ke konci druhé dvacetiminutovky ještě hráli domácí přesilovou hru pět na tři. Tu se jim využít nepodařilo a tak se po druhé třetině šlo do šaten za stejného stavu 2:1.

Třetí třetinu domácí nechtěli nic ponechat náhodě a tak se už ve 44. minutě mohli radovat ze třetí branky. Střelu Pavla Kolaříka dorazil za Matouškova záda Jakub Marek. O čtyři minuty později se domácí radovali znovu. Po dorážce se trefil opět Jakub Marek, asistenci si připsal Martin Semrád - 4:1. V 51. minutě mohli domácí přidat další branku. Sám mezi kruhy byl Lukáš Sedlák, Matouška však nepřekonal. O dvě minuty později se ovšem domácí dočkali dalšího a tentokrát posledního úspěchu. Po Sumerauerově přihrávce se blýskl nádherným blafákem do bekhendu Radek Seidl a stanovil tak výsledek utkání na 5:1 pro domácí HC České Budějovice. Nic na tom nezměnila ani šance Michala Švihálka, kterou zastavila až tyčka.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Kolda, trenér HC České Budějovice: Myslím si, že to bylo svižné utkání. Byli jsme trpěliví a dostali jsme se do vedení, které jsme chtěli co nejdéle udržet. To se nám ale nepodařilo. Pak byl stav až do třetí třetiny 2:1. Nechtěli jsme polevit a myslím si, že to bylo i vidět. Nakonec jsme se dokázali prosadit i střelecky a to byla vlastně taková odměna za tu naši aktivitu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....