Banes Motor České Budějovice
10.10.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Pardubice 2:3

Motor České Budějovice
Pohled na soupisky obou týmů sliboval velice kvalitní a útočný hokej. První část však zůstala poněkud za očekáváním. Obě mužstva se v úvodu spíše oťukávala a šancí bylo pomálu. Tu vůbec první měl aktivní Vondrka, jehož v nájezdu nedovoleně zastavil Šeda a putoval hned po 1 minutě a 26 vteřinách za katr. V přesilové hře vynikla pouze dělovka kapitána domácích Svačiny, kterou ale pohodlně Hylák lapil. Pardubice si svou úvodní šanci nechaly až na 11.minutu, ale stála za to - prudce pálil Procházka, ale budějovický brankář si dokázal poradit i s dorážkou šikovného Bartoně. Změně stavu zabránil domácí Kubeš i v minutě 19., když jej nadvakrát neprostřelil Potůček.

Od druhé třetiny stáhly Pardubice hru jen na 3 útoky a hře to jen pomohlo. Paradoxně to ale byli jihočeši, kteří si před Hylákem otevřeli střelnici a ve 25.minutě už i poprvé zvedali ruce nad hlavu. Ránu Muchy stačil ještě pardubický fantom ztlumit, ale proti dorážce Vondrky už neměl nárok - 1:0. Východočechy to kupodivu z míry nijak nevyvedlo a tak nakonec mohli děkovat jejich gólmanovi, že v polovině utkání stále svítil na ukazateli skóre stav 1:0. Právě 30.minuta byla zlomová pro vývoj utkání. Hostující Kubišta si za obranou domácích počkal na puk, ale z brejku Kubeše neprostřelil. V čase 29:22 se ze hřiště poroučel Hřebejk a Pardubice sehrály ďábelskou přesilovku - půldruhou minutu nenechaly budějovické zadáky vyhodit puk z pásma a svůj tlak korunovaly v čase 30:58. Procházka našel před brankou Potůčka a ten podél Kubešovy lapačky vyrovnal - 1:1. Domácí se ještě nestačili oklepat a Kubeš lovil puk ze své sítě podruhé. Přihrávku Hemského přetavil ve vedoucí gól Vávra - 1:2. To přeci jen donutilo hráče v bílém zapnout vyšší rychlostní stupeň, ale příležitosti Žákovského, Muchy a Vondrky gólem neskončily.

Do poslední části hry vstoupili sice budějovičtí se snahou vyrovnat, ale pozorná hra hostů jim k tomu nedala možnost. Asi největší šanci na vyrovnání měl útočník Škoda, ale při samostatném nájezdu neuspěl. Rozhodnutí mohlo přijít v 52.minutě - při rozjíždění nové akce uklouzl Žákovský a dvojice forčekujících hokejistů byla najednou sama před Kubešem. Třikrát si dvojice Potůček-Bartoň prohodila puk, ale prvnímu jmenovanému sjel v kritické situaci kotouč z hole. O další minutu později děkoval brankář Kubeš své tyčce po ráně Hemského. Soustředěná pardubická obrana nečekaně selhala v 57.minutě. Na modré čáře zcela propadla dvojice beků a Žákovský zahrál při nájezdu na Hylákovy housle - 2:2. Z vyrovnání se ale diváci těšili jen necelé dvě minuty. To se totiž zmocnil puku Potůček a z úhlu střelou ke vzdálenější tyči rozhodl - 2:3. Domácí se ještě pokusili srovnat - v čase 58:16 si vybrali oddechový čas a o 40 sekund později odvolali Kubeše. Jenže platonický tlak vyrovnání nepřinesl a tak se hosé mohli radovat z plného bodového zisku.

Ohlasy po zápasu
OHLASY TRENÉRŮ

Vladimír Caldr (Č.Budějovice):Bylo to velice kvalitní utkání. My jsme dnes prohráli, když jsme už už sahali po remíze. Bylo to podobné utkání jako s Kladnem - dáme gól, který by nám zaručil body a vzápětí dostaneme jiný. Dnes měly oba celky možnost využít zkušeností pendlů a bylo na to na úrovni zápasu poznat. Dnes jsme sice působili unavenějším dojmem, ale za bojovnost jsme si bodík zasloužili.

Josef Paleček (Pardubice): Na žádost o rozhovor vůbec nereagoval.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....