Banes Motor České Budějovice
27.11.2010,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 7:2

Motor České Budějovice
Další zápas Extraligy staršího dorostu měl být vyrovnaným soubojem, hosté si i přesto od začátku věřili, že by mohli Bílé Tygry zdolat. Ukázali to hned po necelých dvou minutách, kdy se v přesilovce prosadil Emil Švec - 0:1. Domácí se ihned snažili s rychlým náskokem něco udělat, první větší šance přišla ale až po deseti minutách, kdy Marek Langhammer netrefil před prázdnou brankou puk. O pár chvilek později se dostali Tygři ještě blíže k brance. Adam Dlouhý dokonce dokázal zasunout Mikyskovu přihrávku za Gábova záda, ten se ale hokejkou natáhl zpět na brankovou čáru aby ho zastavil.

V osmnácté minutě konečně přišel vytoužený gól. Ve druhé domácí přesilovce v zápase se pěknou ránou z levého kruhu prosadil Michal Beránek - 1:1. Ještě necelou minutu před koncem třetiny se domácí dokonce dostali do vedení. Matěj Psota se svým pasem nemýlil a Adam Dlouhý, který byl spokojeným adresátem nezaváhal a nekompromisně prostřelil brankáře hostů Gábu - 2:1.

Druhá třetina byla ofenzivně zakřiklejšího charakteru. Hosté se ale okolo poloviny vzmohli a k nelibosti domácích vyrovnali. Pěkná přihrávka Tomáše Prokopa našla Tomáše Pařízka, na jehož střelu Krejčí v brance Tygrů neměl nárok - 2:2. Od té doby se domácí zase trošku více snažili dostat se do vedení. Nejblíže byla Plutnarova střela ze čtyřiatřicáté minuty, kterou tečoval Matěj Psota. Puk ale nakonec do branky nedoputoval a odřel spojnici. Ke konci třetiny, v devětatřicáté minutě, se už Matěj Psota dočkal a z pěkného přesilovkového průniku dal svůj první gól v utkání - 3:2.

Třetí dějství patřilo jasně domácím. Hned ve dvaapadesáté minutě začal s likvidací soupeře Matěj Psota, který zakončil pěknou kombinaci s Plutnarem a Mikyskou - 4:2. O necelé dvě minuty pokračoval v destrukci Adam Dlouhý, který proměnil chytrou Mikyskovu přihrávku v útočném pásmu - 5:2. Tři minuty před koncem prý ještě nemělo být dohráno. Mikyska si nechal vybruslit brankáře a před úplně prázdnou branku poslal puk dojíždějícímu Matěji Psotovi, který zasunul kotouč tam kam patří a připsal si hattrick - 6:2.

S minutou a třemi sekundami, které zbývaly do konce utkání se po jedné z libereckých akcí strhla bitka mezi Janem Slivkou a Tomášem Prokopem. Hráči si ani nesundali helmy a rukavice, po dlouhé sérii zbytečných faulů z obou stran, která se datovala zpátky do poloviny třetí třetiny, to na ledě prostě vřelo. Slivka svého soupeře rychle shodil na zem a po chvíli se oba hráči rozešli. Hned poté se dočkal Josef Mikyska, který si po čtyřech pěkných asistencích už vážně zasloužil gól - 7:2. Osmnáct sekund před koncem se tentokrát za libereckou brankou strhla potyčka, Jandejska s Bílkem ale arbitři rychle rozsoudili.

Liberečtí tedy tvrdý zápas vyhráli a získali cenné tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....