Banes Motor České Budějovice
19.11.2010,

Reportáž ze zápasu: Písek – České Budějovice 1:2

Motor České Budějovice

V úvodních momentech zahrozili před domácí brankou Bárta se Svobodou, kteří v přečíslení ujížděli proti samotnému obránci Písku, na konci celé akce ale druhý jmenovaný v bezprostřední blízkosti domácí branky puk promáchnul. Hosté zkraje utkání velmi dobře bruslili a svižnosti na puku mohl využít Bárta, který v páté minutě uháněl sám na Havelku, samostatný průnik ale domácí brankář zlikvidoval.

Velice blízko brance byl krátce po polovině první části hostující Rob, který se elegantně obtočil kolem písecké obrany, zakončení bekhendem se ale otřelo o horní tyč a skončilo vysoko nad píseckou bránou. Prolomení bezbrankového stavu nastalo v 16. minutě. Z těžkého úhlu pálil na Havelku Svoboda a domácí brankář vyrazil puk před sebe, kde stát Jiří Bárta a polovysokou střelou k pravé tyči se nemýlil.

Druhou třetinu odstartoval lépe domácí tým a brankář Gába se vleže musel vytáhnout jak proti střele obránce Jirků, tak i proti následné dorážce útočníka Reiniše. Písecký odchovanec ve službách Českých Budějovic se mezi tyčemi zapotil rovněž proti nebezpečnému zakončení Cibocha, pomocí lapačky ale puk před brankovou čarou udržel.

Další brankové šance byly v vidění v závěru druhé části. O rozruch před píseckou brankou se během krátké chvíle postaral hned dvakrát útočník Svoboda. Nejprve střílel golfovým úderem z kruhu a puk těsně minul horní tyč a ve druhém případě zahrozil nebezpečným zakončením z mezikruží, Havelka ale našel po jeho střele puk v lapačce.

Stejně jako druhou část, také tu třetí Písečtí začali velmi aktivně. Ve třetí minutě se před Gábou ocitli zcela osamocení Reiniš s Cibochem, druhého jmenovaného ale ležící brankář Budějovic reflexivním zákrokem vleže vychytal. Ciboch hosty zazlobil ještě o pár vteřin později, kdy švihem trefil břevno za již překonaným brankářem Gábou.

Vyrovnání se nakonec domácí přece jenom dočkali. Krátce po polovině závěrečné části se probojoval do samostatného průniku Kevin Reiniš a ranou pod lapačku se nemýlil. Radost z vyrovnání však domácím příliš dlouho nevydržela. Přesněji rovnou minutu. Poté využil křížného pasu Emil Švec a ranou bez přípravy navrátil hostům ztracené vedení.

V závěru utkání zkoušeli domácí štěstí při hře bez brankáře, druhé branky se jim ale dosáhnout nepodařilo. Jihočeské derby tak skončilo těsným vítězstvím Českých Budějovic.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....