Banes Motor České Budějovice
26.02.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Sparta Praha 5:4

Motor České Budějovice

Domácí do souboje se Spartou vstoupili trochu vlažně, a tak místo obvyklého náporu Českobudějovických byl zápas velmi vyrovnaný. Oba celky poctivě bránily a kladly velký důraz na bránění středního pásma. Do první šance do dostal v půlce třetiny Bárta, ale i jeho pokus vyplynul spíše z náhodného odrazu puku. Hosté se osmělili až při své přesilovce, ale při jejich nejvážnějším pokusu skončila v brance Gábova přilba. Závěr třetiny si oba týmy opět pohlídaly a do kabin se šlo za rovnovážného stavu.

Ve druhé třetině se diváci dočkali branek. Ve dvacáté čtvrté minutě udeřili hosté. Dokonce dvakrát! Nejprve Rybalkin přesnou střelou a o minutu později Eis individuální akcí strhli vedení na stranu Sparty, ale již za minutu dokázal odpovědět Švihálek, který krásnou přesilovkovou trefou odstartoval exhibici první lajny. Do konce třetiny stihli domácí vyrovnat, když se deset vteřin před sirénou prosadil ranou k tyči Koblasa.

Třetí třetina přinesla výjimečně atraktivní podívanou. Šance střídala šance a hráči na odou stranách hráli s enormním nasazením. Ve čtyřicáté osmé minutě využili přesilovku Sparťanští. Střela Daniela Sobotky totiž zapadla přesně do horního růžku. Další přesilovkový pokus o střelbu od modré čáry v podání hostí rázně utnul Lukáš Sedlák. Bekovi vypíchl puk a dojel si ho ve středním pásmu dříve, než hostující brankář a pohodlně zakončil. V pokračující přesilové hře přecejen hosté vstřelili gól. Plachta v podání Jakuba Koláře prolétla chumlem stojících hráčů a překvapila Gábu. To ale domácí nezlomilo. Tři minuty před koncem Švihálek vyzval krásným pasm ke skórování Sedláka, který možností nepohrdl a efektní bekhendovou stahovačkou vyrovnal. V padesáté osmé minutě přišla rozhodující branka. Domácí hráli přesilovku. Štěpán napálil puk na branku, ale touš se odrazil od zadního mantinelu na hůl Michala Švihálka, který pohotově zametl puk. V poslední minutě Budějovičtí ubránili oslabení čtyř proti šesti a zvítězili.

Ohlasy po zápasu
Jaroslav Liška (HC MOUNTFIELD): Bylo to oboustranně kvalitní utkání. Upozorňoval jsem kluky na dobré přesilovky soupeře, což se ostatně stejně ukázalo. Měli jsme trochu smůlu se střídáním, když jsme dvakrát hráli v šesti, ale to bylo spíš nedorozumění.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....