Banes Motor České Budějovice
30.01.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třinec 5:4p

Motor České Budějovice

Utkání od prvních minut začalo velmi opatrně. Ani jedno mužstvo se nedostávalo příliš do šancí. Vlastně až první velká šance skončila brankou. Ve 13. minutě se v oslabení domácí kapitán Martin Sekera podíval a chytře našel přihrávkou o mantinel Jakuba Babka, který udělal kličku do středu hřiště a vystřelil přesně kolem pravého betonu hostujícího brankáře - 1:0. Pak se opět dlouho nic nedělo. O trochu více ze hry měli spíše domácí, kteří párkrát ohrozili branku hostů. Když už to vypadalo, že se třetina v klidu dohraje, hosté dali gól do šatny. V čase 19:25 se po pravé straně po individuální akci prosadil Marek Kalus. Po první třetině byl stav nerozhodný 1:1.

Do druhé třetiny vstoupilo lépe hostující mužstvo. Už ve druhé minutě se mohli radovat z rozdílové branky. Když se puk na brankovišti dostal k Radimu Matušovi, který pohotově vystřelil a brankář Gába pouze máchl lapačkou naprázdno - 1:2. o čtyři minuty později už bylo ale vyrovnáno. Puk hostům sebral Jiří Bárta, zesměšnil obránce kličkou pod nohama a skóroval - 2:2. Dvě minuty na to ale mohli jítz opět do vedení hosté. Domácí hráč vyvážel puk za brankou a ztratil ho. Kotouč se odrazil mezi kruh, kde číhal Jakub Ižacký a zprvní napálil puk do spojnice tyče a břevna. Ve 31. minutě se Michael Labaj řítil sám na Gábu, ten ale vyjel z brány a vleže mu puk vypíchl. Ke kotouči se ale dostal dojíždějící Adrian Bumbál, kterému stačilo Gábu přehodit. To se mu ale nepodařilo a puk skončil v náručí domácího brankáře. Hosté si to však vynahradili o pár minut později. Při přesilovce od modré čáry vystřelil obránce Jakub Teper. Puk před brankou tečoval Radim Matuš a kotouč se odrazil před odkrytou branku, kterou trefil Michael Chvostek. Po druhé třetině byl stav 2:3.

Vstup do třetí části hry se naopak povedl lépe domácímu mužstvu. Po přihrávce Adama Přibyla se od modré čáry trefil obránce Pavel Kolařík - 3:3. Oceláři ale nalezli rychlou odpověď. Neuběhli ani dvě minuty a vedení bylo opět na straně hostů. Ve vlastním oslabení a zároveň při signalizovaném trestu se prosadil Adrian Bumbál - 3:4. Pak se hrálo spíše bez šancí. Domácí se snažili vyrovnat, ale Třinec dobře bránil. To se prolomilo v 56. minutě. Petr Koblasa přihrál Jiřímu Bártovi, který svým druhým zásahem v utkání vyrovanal skóre - 4:4. Stav už se do konce 60. minuty nezměnil a tak přišlo na řadu prodloužení.

To však trvalo velmi krátce. Už v čase 61:22 utkání rozhodl jako správný kapitán Martin Sekera. Domácí se tak mohli radovat z výhry 5:4.

Ohlasy po zápasu
Jaroslav Liška (HC České Budějovice): Utkání bylo v ceél průběhz vyrovnané. Nám nakonec přálo v prodloužení štěstí a vyhráli jsme. Myslím, že to byla zasloužená výhra. Mužstvo dnes hrálo lépe než včera.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....