Banes Motor České Budějovice
16.01.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Zlín 3:2

Motor České Budějovice

Domácí vstoupili do utkání s nasazením a odhodláním zopakovat den staré vítěztví na Olomoucí. Aktivně napadali, hodně bruslili a drželi puk. Z takové aktivity rezultovaly šance. Již ve třetí minutě pálil Zvoník, o chvilku později se pěknou kombinací prezentovala dvojice Rousek – Bernat. Hosté spoléhali na rychlé brejky, jeden takový nevyužil ve čtvrté minutě Lašák. V polovině šesté minuty dosáhli domácí mladíci první branky. Bárta pálil z kruhů a Eddie Turek byl dostatečně pohotový, aby se zmocnil puku dříve než obránci a dopravil ho do sítě. Domácí branka nakopla a tlačili se do dalších šancí. Nedokázali však využít přesilovku a tak pomalu převzali iniciativu hosté. Ve dvanácté minutě se třikrát v rychlém sledu vyznamenal Bláha, ale o minutu později již kapituloval. Urbanec nabil Richardu Vaculínovi a ten ho okamžitě dopravil do sítě. o tři minuty později Zlínští dokonali obrat. Filip Malota individuální akcí překonal obranu i brankáře hostí. Zbytek úvodního dějství byl často přerušován vyloučeními a hosté si jednobrankový náskok uchovali.

Druhá třetina nenabídla takovou podívanou jako první. Přibylo jen vyloučených a to, s ohledem na hru, jakou týmy v početní výhodě předváděly, nebylo ku prospěchu hry. Ve dvacáté třetí minutě pálil Kříž, ale trefil rozuma do masky. Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale srážely je nepřesnosti. Ve dvacáté páté minutě dostali luxus přesilovky pět na tři, kterým nepohrdli. Dernat uvolnil v rohu Švihálka, který důrazně dopravil puk do branky. Další minuty přinesly střídavé příležisti ke hře přesilových her. Oba týmy však nedokázaly rozestavit svá přesilovková komanda a tak zůstala snaha bez odezvy. Před třetí třetinou byl tedy stav 2:2.

Třetí třetinu začali lépe domácí. Byla na nich jasně vidět snaha zlomit zápas co nejdříve na svou stranu. Zlínští svým pohybem nestačili a často se uchylovali k faulům. Ve čtyřicáté třetí minutě dostali Budějovičtí příležitost hrát v pěti proti třem a mazácky jí využili. Rychlou kombinaci Ondřeje Lišky a Jana Trummera už jen dokončil Lukáš Kříž střelou do prázdné branky. Domácí byli i nadále aktivnější a nepustili často faulujícího soupeře do výraznější příležitosti. Přestože hosté v závěru přidali, v pohodě hrající budějovičtí dorostenci jednoduše vyhazovali puky a nekomplikovali si život. Hosté zkusili hru bez brankáře a i když trefili břevno, vyrovnat už nedokázali.

Ohlasy po zápasu
Jarosla Liška (HC MOUNTFIELD): Do zápasu nastoupili i hráči, kteří nastupují již za juniory a bylo to znát. Zápas se musel líbit i divákům. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí, ale kluci se hodně snažili a nakonec to urvali na svojí stranu. Jsem spokojen.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice