Banes Motor České Budějovice
15.01.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Olomouc 4:2

Motor České Budějovice

Zápas mezi Olomoucí a Českými Budějovicemi začal velmi opatrně, i když opticky více ze hry měli domácí. Ty nakopla přesilovka a v dalších minutách se tlačili do branky. Slušnou šanci si připravil Bernat, který se po individuální akci proháčkoval před Motáňe. V jedenácté minutě o sobě dali vědět hosté. Kapitán Machala vypích na modré puk a z úniku trefil horní tyčku Gábovy svatyně. O minutu později bylo veselo na druhé straně hřiště. V mele na hranici brankovišti se nejlépe zorientovat Bárta a zametl puk do branky. V šestnácté minutě bylo vyrovnáno. Hosté zavřeli Budějovické v jejich pásmu a Bauer dokázal dopravit puk za Gábu, který klečel dezorientovaný v brankovišti. Minutu poté už hosté vedli. Machala ukončil přesilovkou nekompromisním švihem do růžku branky. Domácí dokázali do přestávky srovnat. Bárta vybojoval puk v rohu a protlačil ho do síťky.

Druhá třetina nepřinesla takové brankové hody, jako její předchůdkyně. I kvalita hry šla dolů a šncí bylo vidět jen velmi málo. Bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu a nedocházelo k tolika přečíslením. Ve dvacáté sedmé minutě se proháčkoval před brankáře Koblasa, ale nemířil přesně. Jedinou branku druhého dějství viděla hrastka diváků ve třicáté sedmé minutě. Bernat našel přesným pasem Sekeru, který bekhendem dokázal zvednout puk pod horní tyč. Hosté se nedokázali dostat do žádné výrazné gólové šance a tak šli domácí do kabin spokojenější.

Ve třetí třetině byli aktivnější domácí, přestože svou aktivitu nedokázali střelecky vyjádřit. Do náznaků šancí se dostával Trummer a Sekera. Hosté hrozili nebezpečnými brejky. Ve čtyřicáté druhé minutě trefil Brada tyč, o pár minut později v podobném přečíslení zabránil brance Gába maskou. Ve druhé polovině druhé části šli domácí dvakrát do čtyř. Hosté však se svými přesilovkami nedokázali naložit, jak by si jistě představovali. Naopak dvakrát se do slibného úniku dostali domácí, jmenovitě Plášil a Zvoník. V padesáté sedmé minutě trefil Kunce tyč a když zkusili hosté hru bez brankáře, trefil se pohodlně Bernat.

Ohlasy po zápasu
Jaroslav Liška (HC České Budějovice): Byl to těžký zápas. Olomouc má bruslivé hráče, bojovali. Pro nás to byl zápas po dlouhé době a očekávalo se vítěztví. D ruhé třetiny jsme zápas kontrolovali a zaslouženě vyhráli.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....