Banes Motor České Budějovice
18.12.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Mladá Boleslav 1:2sn

Motor České Budějovice

Domácí nastupovali do zápasu značně oslabeni. Především v obranných řadách nastoupili místo stabilních členů základní sestavy mladíci Piegl a Mayer. Dorostenci HC MOUNTFIELD však byli Boleslavským důstojným soupeřem. První třetina začala poněkud vlažněji. Na některých hráčích byla vidět nervozita, ale tempo postupně rostlo. V desáté minutě se Škop v rohu rchle oočil směrem do hry a vyslal přesný pas na volného spoluhráče. Tím byl mezi kruhy Karel Bičiště. Srovnal si puk na čepeli a švihem poslal touš nad Gábovo rameno - 0:1. Domácí přidali na aktvitě a díky dobrému bruslení se dostávali i do šancí. Dvakrát zkoušel štěstí Rousek, ale v dobrých příležitostech nechal vyniknout Plíškovu lapačku.

Ve druhé třetině byli aktivnější domácí. Aktivím napadáním a dobrých pohybem bránili hostům v rozletu. Ve dvacáté páté minutě byly za vzájemné osekávání vyloučeni do konce zápasu Liška a Frolík. Hosté navíc dostali dvě minuty a nesportovní chování. To se jim tvrdě vymstilo, protože v přesilovce nahazoval před branku puk Rousek a ve zmatnu na brankovišti se nejlépe zorientoval Karel Plášil, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Domácím narostla křídla a měli jasně navrch. Šance Bernata a Turka však zůstaly pohříchu nevyužity. Ofezivně laděný Plášil navíc trefil břevno. Na druhé straně měli hosté možnost téměř dvouminutové přesilovky pět na tři, když puk nešťastně vyhodil mimo hřiště Mayer, ale domácí oslabení přečkali, i s pomocí dobře postavených tyčí.

HC MOUNTFIELD pokračoval v tlaku i ve třetí třetině. Přestože byli vylučovanějším týmem, hosté měli s jejich agresivitu velké problémy a ztráceli puky. Z toho rezultovaly šance. Pěkným slalomem se prezentoval Rousek, na druhé sraně nezůstal pozadu Hyka, který našlápl na levém křídle, přebruslil beka a natlačil se před Gábu, který však jeho střelu po ledě kryl. Domácí ale stupňovali aktivitu a posledních deset minut mocně bili na brány boleslavské obrany. Kroužili v obranném pámu hostí, ale jejich snaze chyběl gólový efekt. Poslední dvě minuty byly z obou stran nervózní, protože oba týmy si uvědomovaly, že branka by patrně znamenala rozhodnutí. Proto si několik desítek fanoušků muselo počkat na prodloužení.

Hra ve čtyřech hráčích evidentně více vyhovovala domácím, kteří hráli druhou polovinu zápasu s velkou lehkostí. Do žádné výraznější šance už se nedostali, jejich snaha neudělat chybu byla očividná. Zápas tedy dospěl k samostatným nájezdům. Jako první jel za domácí Jan Trummer, ale neuspěl. Na druhé straně se štěstím proměnil Škop. Domácí Bárta trefil tyč, která pokazila dojem z perfektně provedeného bekhendového blafáku. Gába dal úspěšným zákrokem domácím naději, ale Rousek v rozhodující chvíli nedal a tak nájezd Luďka Škopa zůstal vítězným.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek (HC České Budějovice): S hrou i výsledkem jsem spokojen. Hráli jsme bez několika hráčů stabilní sestavy, především v obraně. Kluci z útoku jim ale hodně pomohli. Hokej to byl pěkný, bod musíme brát, protože Boleslav skončila první a hrála dobře.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....