Banes Motor České Budějovice
29.11.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Plzeň 0:5

Motor České Budějovice

Domácí tentokrát vzali iniciativu od začátku utkání do svých rukou. Hned ve 37. vteřině zápasu se dostal do šance Emil Švec a jeho střela se otřela o hroní tyčku plzeňské branky. Ve třetí minutě inkasovali domácí nešťastný gól. Bekhendová střela plzeňského útočníka byla tečovaná a skončila v síti domácích. Pak se iniciativy opět chopili domácí a snažili se o vyrovnání. Dvě pěkné střely vypálil na branku opět Švec, ale obě zlikvidoval plzeňský brankář. Naoplátku měli dvě pěkné šance hosté. Jednu zlikvidoval brankář Havlátko a jednou netrefili plzeňští útočníci odkrytou část branky. Ve 13. minutě sehráli plzeňští perfektně situaci dva na jednoho a vstřelili druhou branku. V 18. minutě měli domácí další šanci, když se dvakrát dostal ke střele Mareš, ale pokaždé byl úspěšnější hostující brankář. Celkově byli v první třetině lepším mužstvem hostující hráči. Měli více šancí a dvě dokázali využít


Druhou třetinu začali domácí přesilovou hrou, ale ta se jim vůbec nepovedla a nijak neohrozili soupeřovu branku. Ve 23. minutě měli plzeňští opět přečíslení dva na jednoho, ale tentokrát brankář Havlátko ve spolupráci s obráncem Plášilem zabránili brance. Té se ovšem dočkali hosté prakticky vzápětí. Při signalizovaném trestu domácích se prosadil v pásmu hostující útočník a bylo to 3:0. Druhou přesilovou hru sehráli domácí o trochu lépe, ale kýženého gólu se nedočkali. Naopak opět skórovali hosté. Ve 35. minutě propadla za záda domácího brankáře lehká střela hostujícího obránce. V poslední minutě druhé třetiny hosté ještě navýšili skóre, když proměnili rychlý výpad do třetiny domácích. Ve druhé třetině jasně dominovali hosté. Domácí si nedokázali vytvořit prakticky žádnou velkou šanci a plzeňského brankáře zahřívali pouze několika střelami z dálky. Hosté po dvou třetinách zaslouženě vedli již 5:0.


Začátek třetiny ovládli tentokrát hosté a určovali tempo hry. Domácí zahrozili ve 46. minutě, kdy trefil Takáč po dorážce tyčku plzeňské branky. V dalších minutách útočili hosté na domácí branku a vytvářeli si brankové příležitosti, které domácí většinou i s pomocí štěstí odvraceli. V ojedinělé šanci se ocitli v 52. minutě Švec a Hron, ale přečíslení dva na jednoho nezakončili brankou. Další šanci měl v 56. minutě Luboš Rob, který se dobře uvolnil na modré čáře, ale svůj nájezd neproměnil. V 58. minutě opět dva na jednoho Rob a zakončoval Dlugoš, bohužel pro domácí jen do brankáře. Naopak hosté v jediné přesilové hře v předposlední minutě zápasu trefili pouze tyč prázdné branky. V poslední minutě domácí opět měli přečíslení dva na jednoho Rob a Plášil, ale ten byl již blízko branky a nedokázal zakončit. Utkání skončilo vítězstvím HC Plzeň 5:0. Naprosto zasloužené vítězství hostů, kteří byli po celé utkání lepším týmem. Z domácích byl nejlepším hráčem Emil Švec. Ve třetí třetině byl ještě vidět Luboš Rob a rozchytal se brankář Havlátko. Byla znát absence čtyř hráčů základní sestavy Bílka, Hepplera, Krcha a Pařízka.

Ohlasy po zápasu
Bedřich Pastyřík, trenér HC České Budějovice: Zápas ovlivnila absence pěti hráčů základní sestavy, soupeř nás k ničemu nepustil. Výsledek je ještě velice milosrdný, máme se pořád co učit v osobní statečnosti.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice