Banes Motor České Budějovice
20.02.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice B – Tábor 5:4

Motor České Budějovice
Do svého posledního utkání v soutěži nastoupili domácí zvesela. Ještě neuběhla ani celá první minuta a už se mohli poprvé radovat z úspěchu. Po samostatné akci se prosadil David Bílek a bylo to 1:0. Domácí určovali tempo hry a vývoj první třetiny. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Do přečíslení dva na jednoho se dostali v půlce první třetiny domácí Šindler a Bílek. Vzorově si vyměnili puk a Ivo Šindler zasunul puk za záda táborského brankáře - 2:0. Pak měli domácí výhodu přesilové hry, ale tu nesehráli dobře. Přesto nadále hráli domácí prim. Další branku domácích pak dal lehkou střelou po ledě Emil Švec a stanovil tak stav první třetiny na 3:0. Tábor sice také dokázal skórovat, ale bylo to už po zaznění sirény a branky nebyla uznána. První třetina přinesla pouze průměrný hokej, který domácím stačil k získání náskoku.

Úvod druhé třetiny byl ve znamení tyček. Tu první rozezvučel domácí kapitán Jindra. Hned z další akce to byl táborský útočník. Na začátku 26. minuty se mohli domácí radovat z dosažené branky. Opět ji dal David Bílek, který zužitkoval přihrávku Luboše Roba - 4:0. Pak následovala další tyčkovaná na obou stranách. Domácí se zřejmě uspokojili získaným náskokem a nechávali hostům více prostoru na ledě a navíc začali více chybovat. Tábor toho zpočátku neuměl využít, ale šance mu přibývaly. Nakonec se dočkal zaslouženého úspěchu, když ve 37. minutě využil přesilovou hru Milan Drtina a snížil tak na 4:1. Tento stav svítil na tabuli i po skončení druhé třetiny.

Největší zajímavostí začátku poslední třetiny bylo jistě působení kapitána Jindry, kovaného obránce, v roli útočníka. Domácí si byli nadále vědomi svého náskoku a přenechávali hru hostům. Ti toho dokázali využít. Nejprve se ubránili přesilové hře a pak založili akci po které snížili na 4:2. Postaral se o to Milan Michel. Domácí dál hráli s nadhledem a to se jim za necelé dvě minuty opět vymstilo. Další branku dal Tomáš Hynek a bylo to 4:3. Domácím ovšem ani toto vyrování nestačilo přišel další trest v podobě vyrovnání. Postaral se o něj opět Milan Michel a bylo to 4:4. Domácí si uvědomili, že hrozí nebezpečí a tak zredukovali sestavu, ale rozjetý Tábor se nedal jen tak zastavit a nadále měl více ze hry. Nakonec se přeci jen domácí dokázali ještě dostat do vedení. Ve 47. minutě se při přečíslení dva na jednoho po přihrávce Hakla prosadil Luboš Rob, který prostřelil hostujícího brankáře a opět strhl vedení na stranu domácích - 5:4. To byl zároveň poslední gól dorostu B v sezóně 2008/09. Dorost B tak zakončil svoji sezónu vítězně. Následovalo obětí hráčů a výkřiky: Mistři, Mistři, Mistři!
Ohlasy po zápasu
Pavel Pýcha, trenér HC České Budějovice: Dnes jsme hráli v hodně pozměněné sestavě. Začátek utkání byl z naší strany dobrý, byl tam pohyb, přihrávka. Tábor se za stavu 4:0 při přesilovce dostal do hry. Ve druhé třetině to nebylo takové, jako v té první. Kluci se malinko uspokojili a už se viděli na konci sezóny. V závěrečné třetině jsme dostali góly po hrubých chybách jednotlivců. V závěru jsme hráli co jsme měli a dokázali jsme zápas ještě vyhrát.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....