Banes Motor České Budějovice
23.01.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Plzeň 3:2

Motor České Budějovice

Od počátku bylo jasné, že utkání mezi dorostenci Českých Budějovic a Plzně bude bojovné a vyrovnané. Žádný z týmů nevyčníval, hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. Prim hrál převážně kvalitní pohyb, napadání a bruslení. O něco více šancí si v první třetině vytvořili Jihočeši, ale Král v plzeňské kleci odolal. Na druhé straně neinkasoval ani Bláha, po prvním dějství tak byl stav 0:0.

Ani ve třetině s pořadovým číslem 2 se dlouho žádný z týmů nemohl prosadit. Aktivnějším týmem se v ní však stala Plzeň, ve 23. minutě pálil její obránce Blumentrit od modré čáry tvrdě jen do Bláhovy výstroje. V čase 34:04 se poprvé měnilo brankové skóre. Martin Váchal vyzrál spolu s Kvapilem na budějovickou obranu a Bláha kapituloval - 0:1.
Další radost z branky už druhá třetiny nepřinesla.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji pro změnu domácí. Jenomže čáru přes rozpočet jim udělala další plzeňská branka. Českobudějovického brankáře propálil Tomáš Pacanda – 0:2.
Ani poté však Jihočeši nesložili zbraně. Vytoužené snížení na 1:2 pro ně obstaral povedenou akcí v 50. minutě Lukáš Sedlák. A Českobudějovičtí se mocně začali hnát za vyrovnáním. Lehkou střelu Bernata ještě Král zachytil lapačkou, na druhé straně po obkroužení brány neuspěl ani hostující Noga. V čase 55:25 se domácímu týmu podařilo srovnat se soupeřem krok. Tomáš Rousek nejprve nastřelil obránce a následně uklidil odražený puk za Králova záda – 2:2.
Plzeň poté hrála viditelně v útlumu a křeči, Českobudějovičtí se snažili ukořistit v základní hrací době všechny tři body. Jenomže ve vyložených příležitostech neuspěli Švihálek a Přibyl. Michal Švihálek ale odčinil neúspěch mírou vrchovatou. Čas 59:45 – Tomáš Král v plzeňské bráně odolal dorážkám Sedláka a Bernata, jenomže ležícího gólmana nakonec přehodil právě Švihálek - 3:2. Výkřik přibližně padesáti domácích fanoušků byl tak silný, že by se za něj nemusel stydět ani pětitisícový dav na hlavní ledové ploše Budvar Arény, na které se současně s dorosteneckým střetnutím odehrávalo také utkání České Budějovice – Plzeň, ovšem v dospělém provedení. České Budějovice si za mohutný finiš výhru zasloužily, Plzeň vytrestalo právě to, že v závěru vyklidila pozice a přenechala iniciativu domácímu mužstvu.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer (HC České Budějovice): Do první třetiny jsme nastoupili velmi dobře, jak v nasazení, tak po taktické stránce. Kluci plnili co měli a vypracovali si minimálně šest stoprocentních gólových šancí. Mrzí mě, že ta zakončení byla laxní a příležitosti jsme neproměnili. Ve druhé třetině jsme trochu povolili, začali jsme propadat. Dostali jsme z přečíslení první branku a museli zápas dotahovat. Do třetí třetiny jsme nastoupili s odhodláním, že soupeře zmáčkneme. Bohužel jsme ale inkasovali na 0:2. Poté se ale kluci semkli a předvedli bojovný výkon. Kontaktní branka byla pro kluky povzbuzením. A šťastným gólem v závěru jsme utkání dokázali otočit.

Miroslav Přerost (Plzeň):Po celou dobu to bylo vyrovnané utkání. Domácí byli akorát šťastnější v závěru. Podařilo se jim proměnit šance, takže nakonec si ty tři body zasloužili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....