Banes Motor České Budějovice
17.01.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Pardubice 3:4sn

Motor České Budějovice

Utkání se rozjíždělo pomalu, brankáři obou týmů byli dlouho bez práce. Na konci 6. minuty ale udeřil Jan Jetmar, jenž využil toho, že domácímu brankáři Bláhovi nešikovně bránili ve výhledu vlastní spoluhráči. Z mezikruží poslal puk mimo gólmanův dosah - 0:1.

V první desetiminutovce byly lepším týmem Pardubice, které uzamkly několikrát domácí v jejich vlastní třetině, do brankových příležitostí se ale nedostávaly. A tak málem udeřilo na druhé straně. Z obléhání Pardubic se najednou utrhla dvojice domácích hráčů, po Babkově příhře ale Sekera zamířil jen do připraveného Bernarta.

Českobudějovickým se nedařilo dostat do zápasu ani v přesilovkách, v jejich hře bylo hodně nepřesností. V oslabení Pardubic navíc přebruslil českobudějovické obránce Raman Tomín, jeho bekhendovou kličku ale Bláha vystihl. Tomín neuspěl ani při přesilovce v 17. minutě, s jeho dorážkou si Bláha opět poradil.

Pak ovšem přišla poslední minuta třetiny a utkání nabralo zcela jiný směr. V čase 19:04 skórovali poprvé domácí. Brankáři Bernartovi aktivně stínil Švihálek a nenápadná střela Martina Sekery tak mohla bez povšimnutí zaplout pod břevno 1:1.
Čas 19:52 a Českobudějovičí šli do vedení. Adam Přibyl se opřel do puku a Bernart nestačil vyrážečkou zasáhnout - 2:1.
Jihočechů přirozeně narostli po takovémto úderu křídla, zatímco Pardubickým jakoby přimrzli nohy k ledové ploše. Během osmi posledních sekund pustili domácí do dalšího zakončení, s kterým už si však Bernart poradil.


Do druhé třetiny vstoupili lépe povzbuzení Jihočeši. Ve 22. minutě střílel jen těsně vedle Přibyl. Aktivní hrou si Jihočeši vynutili fauly Pardubic, ale 40 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli si domácí do kategorie povedených přesilovek dát nemohli.

Činil se i brankář Bernart, který s jistotou zastavoval českobudějovické útoky. Ve 31. minutě si na něj při další přesilovce Jihočechů nepřišel Přibyl ani Švihálek. V jedné z mála pardubických příležitostí neuspěl ve 35. minutě Jetmar, kterého vychytal Bláha. V následném protiútoku domácího celku zasee podržel své mužstvo Bernart, Švihálek v souboji s ním znovu neuspěl a puk za záda hostujícího gólmana neprocpal. Ve 38. minutě na sebe upozornil pro změnu domácí brankář. David Březina vystřelil nejprve do betonu, ale dojel si vyražený puk a zamířil nad na ledě roztaženého Bláhu. Najednou ale vylétla Bláhova lapačka a perfektním zákrokem uchránila svůj tým od pohromy. Zásluhou obou brankářů tedy v druhém dějství branka nepadla.


Poslední dvacetiminutovku zahájil svým atakem domácí Miha Pesjak, zakončil však jen do Bernartova betonu. Ve 46. minutě byl vyloučen hostující útočník Tomín a málokdo čekal, že jeho vyloučení s sebou přinese to, co přineslo. V oslabení totiž ujel Jan Jetmar a po samostatné akci podruhé prostřelil Bláhu -2:2. Asistenci si na jeho gólu připsal pardubický gólman Rudolf Bernart!

V přesilovce Pardubic pálil v 50. minutě od modré Škvor, Bláha byl pozorný. Stejně tak o tři minuty později neuspěl ani Zrůst. V 55. minutě vystřelil z uctivé vzdálenosti domácí Kolařík, Bernart jeho ránu trochu podcenil a byl rád, že puk prosvištěl těsně kolem jeho tyče. V 56. minutě byl vyloučen domácí Koblasa, hostující trenér Šťastný vycítil šanci a vybral si oddechový čas. A vyplatilo se. Zmatky před jihočeskou bránou ukončil rázně Denis Kindl. Našel si osamocený kotouč a poslal ho v čase 56:11 švihem k tyčce - 2:3.

Jenomže Českobudějovičtí zareagovali bleskově a po 25 sekundách vyrovnali. Babka vrátil puk před bránu Janu Trummerovi a ten bez přípravy překonal Bernarta. Puk přošel brankáři pod betonem a doklouzal až za brankovou čáru - 3:3. Do konce třetí třetiny už branka, i přes snahu hlavně domácího mužstva, nepadla. A tak utkání dospělo do prodloužení. Ovšem ani to o vítězi duelu nerozhodlo. Toto právo náleželo až samostatným nájezdům. V nich uspěl na domácí straně pouze Babka, zatímco Švihálek a Přibyl nastřelili tyč. V týmu Pardubic se zadařilo Starému a Janu Jetmarovi. Ten pěkným blafákem obelstil Bláhu, připsal si hattrick a zajistil Pardubicím dvoubodový zisk.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice