Banes Motor České Budějovice
10.01.2009,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Litvínov 3:1

Motor České Budějovice
Úvod utkání vyšel herně lépe Litvínovu. Ten se více tlačil před brankáře Bláhu a dokonce měl možnost hrát přesilovou hru. V té si sice vynutil tlak, ale žádnou pořádnou střelu nepředvedl. Postupně začali iniciativu přebírat domácí. Hrálo se ve vysokém tempu, které diktovali domácí hráči a hosté se mu jen s potížemi přizpůsobovali. Přesto se domácím stále nevedla žádná velká šance. V první šanci se ocitl Trummer, který bojoval v brankovišti, ale puk do branky neprotlačil. Pak se předvedl Rousek, který si chytře obhodil obránce a přihrál Koblasovi, který trefil pouze litvínovského brankáře. Domácí využili hned první přesilovou hru. V sedmnácté minutě si Adam Přibyl vybruslil zpoza branky a trefil místo mezi betony hostujícího brankáře - 1:0. Domácí se nadále snažili svůj náskok ještě zvýšit, ale více se jim již do konce třetiny nepodařilo. Naopak v poslední minutě se do velké šance dostali i hosté. Bittner našel rozjetého Průšu a ten se řítil na Bláhu. Ten byl připraven a uhájil čisté konto. Domácí byli v první třetině lepším mužstvem, předváděli moderní, rychlý hokej, kterému chybělo více šancí a branek. Hosté pozvolna ztráceli krok a hráli spíše pasivněji. Po první třetině tedy 1:0.

Nástup do třetin naznačoval pokračování trendu z první třetiny. V první šanci se ocitli Bernat a Sedlák, ale puk do branky neprotlačili. Pak nastal zlom v průběhu třetiny. Hosté se výrazně zlepšili, zrychlili hru a hlavně aktivně napadali domácí rozehrávku ve dvou hráčích. To domácí zaskočilo a dělalo jim to velké potíže. Hosté se pak dostávali do šancí. Nejprve Matai v nájezdu netrefil branku, pak Bláha vyrazil s potížemi tvrdou střelu obránce Maška. Kolem poloviny zápasu se hojně vylučovalo na obou stranách a více ze hry měli opět hosté. Po chybě domácí obrany se ve 32. minutě dostal k puku Průša a orazítkoval tyč branky domácích. Hlavně obránci v této fázi zápasu dost chybovali a nabízeli prostor hostujícím útočníkům. Naštěstí byl vždy namístě brankář Bláha a zlikvidoval všechny šance. Poslední velkou šanci měl Litvínov pět minut před koncem třetiny, když bekhendovou střelu Bedecse zlikvidoval opět Bláha. Poslední tři minuty se domácí probudili hnáni dopředu trenérem Trummerem, který si v této fázi zápasu sundal čepici a burcoval domácí hráče. Nakonec se to vyplatilo. Domácí sevřeli hosty před jejich brankáře a po Sekerově přihráce před branku se nemýlil Roman Bernat a zvýšil na 2:0.To bylo pro hosty za průběh třetiny kruté, ale takový je sport. Celkově lepší hosté nedokázali ve druhé třetině překonat brankáře Bláhu a tak se domácí ujali vedení 2:0.


Začátek třetí třetiny byl velmi pomalý. Ani jedno z mužstev si nedokázalo nevytvořit téměř žádnou šanci. Až první větší šance skončila v brance. V čase 45:46 se po přihrávce Koblasy trefil tvrdou ranou nad rameno hostujícího brankáře Tomáš Rousek - 3:0. Pak opět nebylo k vidění mnoho šancí. Naději dal Litvínovu až Jaroslav Průša, který doslova protlačil puk kolem tyče do brány - 3:1. Najednou začal mít více šancí Litvínov. Hned o minutu později se ocitl v další šanci hostující obránce Eminger, který ale neprotlačil puk do branky. V 54. minutě byl dokonce hostující Švarc sám před Bláhou, ale toho neprostřelil. V čase 58:14 fauloval domácí obránce Heřmánek v úniku hráče hostí a rozhodčí Dvořák nařídil trestné střílení. Rejžek ale Bláhu nepřekonal a Litvínov tak ztratil šanci na vyrovnání. Přesto měl ale ještě možnost něco s výsledkem udělat, když v čase 59:17 šli domácí na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Litvínov ale nic nepředvedl a neodhodlal se ani odvolat brankáře a tak utkání skončilo výhrou domácích 3:1.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer, trenér HC České Budějovice: Po celou dobu utkání jsme měli více ze hry, i když jsme udělali nějaké chyby. Dali jsme góly, měli jsme i další šance. Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně. To co jsme si řekli v závěru, to dodrželi. Výborně nás podržel gólman při trestném střílení. Závěr jsme si pohlídali.

Ondřej Weissmann, trenér HC Litvínov: Je vidět, že se trochu trápíme a máme problémy. Přesto si myslím, že jsme sehráli vyrovnané utkání. Bohužel jsme nedokázali proměnit šance, které jsme měli. Domácí dobře bránili a svoje šance využili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....