Banes Motor České Budějovice
09.01.2009,

Reportáž ze zápasu: Písek – České Budějovice 1:6

Motor České Budějovice

Hned na začátku pátečního utkání se úvodní pětka domácích dostala do útočného pásma, vyhození hostujících hráčů však přinesla do dvanácti vteřinách zakázané uvolnění. Druhá minuta přinesla před brankou Lehečky nápor Budějovic a na písecké straně se poprvé vylučovalo. K menšímu trestu usedl Hřebíček a Písečtí šli do sníženého počtu.

Přesilovka Mountfieldu přinesla úvodní gól zápasu – Pavel Kolařík dostal puk na modrou čáru a střelou z nápřáhu otevřel skóre.

Necelá minuta poté přinesla druhý gól hostů. Samostatným průnikem se mezi střelce zapsal Jan Trummer. Českobudějovičtí byli při chuti i nadále a třetím gólem vyhnal Lehečku v šesté minutě z brány Miha Pesjak – 0:3.

Lehečkovu pozici zastoupil Doubek a v osmé minutě zmírnila tlak přesilovka Písku. V ní si domácí tým vyprodukoval několik šanci, příčemž v té největší se objevil Homola, snížení se ale Písečtí nedočkali. Když byli Budějovičtí kompletní, v najezdu se před Báhou objevil kapitán Písku Přibyl, bekhendovou kličkou ale proti gólmanovi Mountfieldu neuspěl. Stejný hráč domácích mohl znížit také v 17. minutě, zkoušel se ale svoji akci ještě vylepšit pro Homolu, kterého si Bláha pohlídal.

Krátce před koncem první třetiny šli ještě jednou Písečtí do oslabení. Hráči Budějovic se tlačili do písecké branky, dvouminutová početní převaha českobudějovického výběru ale další zněmy na výsledku v první třetině nepřinesla.


Ve druhé minutě se hrálo od začátku nahoru – dolu. Větší rozdíly přinesla až přesilovka hostujícího celku, při které se Budějovičtí nejednou domáhali před Doubkem gólu. Hru ve čtyřech nakonec Písečtí zvládli bez obdržené branky. V sedmé minutě prostřední části se před Bláhou objevil osamocený Homola, jeho zakončení se ale nevešlo mezi tři tyče. Naopak hosté své vedení opět vylepšovali – Adam Přibyl se obtočil kolem Doubkovy branky a zasunul puk podél pravé tyčky – 0:4.

Krátce po vstřelené brance hostů se dostal do průniku Kříž, kličkou do forhendu ale Doubka nepřekonal. Z přečíslení vypramenila také další šance hostů. Akce dvou na jednoho končila střelou Trummera po ledě, Doubek však levým betonem zasáhl. V šestatřicáté minutě se skóre zápasu opět měnilo – Doubovo zaváhaní přineslo Petru Koblasovi na hokejku laciný gól – 0:5. Hostům ve střílení branek nezabránil ani snížený počet hráčů na ledě – v čase 37:45 totiž pronikl domácí obranou Roman Bernat a v oslabení hostů se tak opět měnilo skóre – 0:6. Tři branky v první i druhé části vynesli hostům po čtyřiceti minutách velmi slušný náskok.


V úvodní šanci třetí třetiny se objevil před Bláhou domácí Homolka, jeho tvrdý pokus ale gólman hostů bez větších problémů schoval v lapačce. Napříč kluzištěm se vydal na výlet do útočného pásma obránce hostů Kolařík, jeho rychlý průnik zastavil až tvrdým zákrokem na hranici pravidel Růžička. Písečtí si v dalším průběhu vytvořili před Bláhou nejednu šanci, v koncovce ale vždy ztroskotali. Smůlu domácích mohl ukončit Vlček, který si vypracoval samostatný průnik, nikým nestřežený útočník domácích ale kličkou do bekhendu na Bláhu nevyzrál.

Konečnou podobu utkání s jasným vítězem ještě upravil v poslední minutě Vlček. Písek podlehl na svém ledě českobudějovickému HC Mountfield 1:6.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra Českých Budějovic: „V úvodu utkání jsme byli šťastnější v tom, že jsme nastříleli tři rychlé branky. Od toho se poté odvijelo celé utkání, kdy jsme si vedení hlídali. Na druhou stranu jsme měli štěstí, že soupeř v první třetině nevyužil své dvě větší šance. Kdyby vstřelil kontaktní branku, určitě by to tak jednoznačné utkání nebylo.“

Milan Mazanec, trenér Písku: „V pondělí jsme odehráli velice dobré utkání v Plzni a v tomto duchu jsme nastoupili i dnes. Z toho vyplynulo podcenění soupeře a v šesté minutě jsme 0:3 prohrávali. Bohužel nás vůbec nepodržel ani jeden z gólmanů. My poté pustili do třetí třetiny všechny hráče do hry a trochu se uklidnil abnormální chod hry. Jsem rád, že jsme dokázali alespoň trošku zkorigovat a věřím, že se chytneme v následujícím utkání na Spartě.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....