Banes Motor České Budějovice
20.12.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kladno 0:2

Motor České Budějovice
Domácí měli lepší vstup do utkání než hosté z Kladna. Ti se rozjížděli pomaleji. První se také osmělili domácí a hned ve druhé minutě vyzkoušel pozornost jejich brankáře domácí útočník Bernat. Domácí zatlačili kladenské hráče před jejich brankaře a snažili se dát branku. Vynutili si dokonce první přesilovou hru, ale v té se paradoxně podařilo hostům poprvé vyzkoušet pozornost brankáře Bláhy. Postupně se hra vyrovnávala a vrcholem byla kladenská přesilová hra v deváté minutě, kdy hráli dokonce 9 vtěřin pět na tři. Sice zatlačili domácí do třetiny, ale nic velkého neukázali. V jedenácté minutě měli domácí svoji největší šanci v první třetině. Před brankářem Ilašenkem se ocitli v tlačenici Sedlák a Babka a snažili se dopravit puk do branky. To se jim nepovedlo. Pak už byli aktivnější hosté. Velkou šanci neproměnil ve třinácté minutě Butor. V devatenácté minutě hosté zahrozili dokonce dvakrát. Nejprve se až k brankáři Bláhovi prokličkoval Sekáč, ale nedal. Hned po buly byl v největší šanci první třetiny kladenský Hammerbauer, který nasazoval Bláhovi blafák, ale ten ho bravurně vychytal. První třetina byla celkově vyrovnaná domácím patřil úvod a hostů závěr třetiny.

Úvodní dvě minuty druhé třetiny patřily domácímu mužstvu, které se ujalo aktivity. Pak se ovšem začali prosazovat hosté. Na začátku dvacáté čtvrté minuty se dočkali první branky. Stach dostal přihrávku před odrytou branku a zasunul puk za brankovou čáru. V této chvíli domácí obránci svému brankáři moc nepomohli, když nechali volného kladenského útočníka vyjet před branku. Další velké šance hostů měli Sekáč, který jel sám na Bláhu a vzápětí i Doskočil, který dokonce trefil břevno domácí branky. Hosté zcela ovládli dění na hřišti a domácí nestačili ani vyhazovat puky, natož zakládat účinné protiútoky. Nakonec ze svého tlaku vytěžilo Kladno druhý gól. Ve 33. minutě se trefil Hammerbauer z totožné situace, jako při první brance. Zcela vyšachovaný domácí brankář neměl šanci nic dělat. Brankář Bláha předvedl své umění při šancích Stacha a opět Doskočila. Domácí se osměli až v samotném závěru třetiny, kdy se o útočnou akci pokusil obránce Lejsek a v poslední minutě ještě Sekera a Bernat. Hosté byli ve druhé třetině pány na ledě a domácí držel nad vodu hlavně výkon brankáře Bláhy.


Domácí si rozhodně uvědomovali, že k bodům vede pouze aktivní hra a minimálně dvě branky. Jejich hra byla také aktivnější a rychlejší, ale to na hosty příliš neplatilo. Ti stále kontrolovali průběh zápasu. Domácí se sice ujali herní aktivity, ale vyložené šance neměli. Pouze náznak šance byla akce Sekery, který vybruslil zpoza branky a pokoušel se ohrozit kladenského brankáře. Při přesilové hře sice sevřeli domácí kladenské před jejich brankářem, ale pak jim ujel kladenský Doskočil a jeho sólo musel likvidovat opět výborný Bláha. Kladenští se pak usadili před domácím brankářem a spíše než snížení visel ze vzduchu třetí gól. Ve velké šanci byl opět Doskočil, ale brankář Bláha se nedal. Zdá se, že Bláha bude dnes Doskočila strašit i ve snu. Jeho další střelu Bláha kryl ještě v poslední minutě. Těsně předtím dali domácí branku, kterou rozhodčí nemohl uznat, protože puk byl do branky kopnut domácím hráčem. Domácí pak v poslední minutě hráli bez brankáře, ale branku i přes velkou snahu nedali. Kladno tedy zaslouženě zvítězilo 2:0. Nejlepším hráčem byl domácí brankář Bláha.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: Bylo vidět, že soupeř je na technicky vyšší úrovni než my. Dokáže podržet puk, vždyť to jsou mistři republiky z deváté třídy. Herní rozdíl tam byl vidět a my jsme si s tím trošku nevěděli rady, především v obranném pásmu. Tam jsem hráli s odstupem, protože hráči mají obavy, aby je soupeř neobešel. Tím vznikal pro soupeře prostor, který dokázal využít.

Blažek, trenér HC Kladno: Nejdříve to byl vyrovnaný zápas. Pak jsem dali dvě branky a už jsem si to pohlídali. Domácí sehráli výborně power-play, jinak jsme je do ničeho nepustili. Viděli jsme pěkné a čisté utkání, ke kterému přispěl i výkon rozhodčích.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....