Banes Motor České Budějovice
13.12.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Mladá Boleslav 4:3

Motor České Budějovice

České Budějovice se ujaly v zápase vedení již ve čtvrté minutě. Jan Trummer dokonal při přesilovce dílo Přibyla a prostřelil mladoboleslavského gólmana Willa - 1:0.

Jenomže hosté se nenechali zahanbit a i oni využili svou první přesilovou hru. Korim vypálil do klubka těl před bránou a vyražený touš dotlačil za Bláhova záda Tomáš Hyka - 1:1.

Po brankovém úvodu ale bylo dlouho ticho po pěšině. Minimum brankových příležitostí na obou stranách způsobilo to, že už se skóre v první dvacetiminutovce neměnilo.


Ale druhá třetina opět rychle poskytla divákům brankovou podívanou, i když by jí domácí příznivci klidně oželeli. Trefili se totiž Boleslavští, kteří se ujali vedení po krásné kombinaci. Korim předal puk do rohu hřiště Hykovi, jenž z první adresoval přihrávku Koudelovi, stojícímu před Bláhovou bránou. Bláha se už přemístit nestihl a David Koudela suverénně zavěsil – 1:2.

Českobudějovičtí odpověděli ve 25. minutě. Trummer zabojoval v útočném pásmu o puk a protlačil ho k Adamu Přibylovi. Ten rázem stál sám před brankářem a Willa překonal střelou nad vyrážečku - 2:2.

Strhnout vedení opět na stranu hostů mohl po teči Korimovy střely Hyka, puk ale mezi tři tyče nevtěsnal. Boleslavského brankáře zase nepřekonal Předota. Ve 32. minutě zakončil nepovedenou kličkou boleslavský protiútok Bičiště, touš se ale přesto otřel o tyč domácí brány! O slovo se poté přihlásili Jihočeši. Nejprve si jako obránce sjel do zakončení Cifreund, ale jen nastřelil Willa do hrudi. Po další střele už se domácí radovali. V přesilové hře vyslal od modré puk přízemní střelou Jan Trummer a nenápadné zakončení dolétlo až do sítě -3:2.


Ve třetí třetině předvedl své umění domácí gólman Bláha. Korimovu střelu už se chystal dopravit do prázdné brány Škorík, Bláha se však bleskově natáhl a vytěsnil touš mimo.
Na čas 43:03 nebude v dobrém vzpomínat brankář Boleslavi Will. Při přesilovce svého týmu namazal na hůl Adamu Přibylovi, který puk s vděčností přijal a zakončil do prázdné brány – 4:2. A špatná rozehrávka byla tím posledním, co Will v zápase předvedl. V bráně ho vystřídal Ondřej Vaňousek.

Definitivní jistoty, kterou by představovalo vstřelení pátého gólu, se Českobudějovickým dosáhnout nepodařilo. Na Vaňouskovi ztroskotali postupně Pesjak, Koblasa,Bernat a dvakrát Sedlák. Tomu se nepodařilo vsítit ani do odkryté brány. A tak přišel trest.
Hykovo prudké zakončení ještě Bláha zneškodnil perfektním zákrokem lapačkou. Trenéři Mladé Boleslavi se rozhodli vzít v 57. minutě oddechový čas a odvolali brankáře. Vaňousek tak už jen ze střídačky sledoval akce svých spoluhráčů, kteří obléhali domácí obranu v čele s brankářem Bláhou. Ten předváděl výborné zákroky, ale na dorážku osamoceného Tomáše Hyky už nárok neměl – 4:3.

A pro domácí mohlo být ještě hůř, kdyby zakončil o něco přesněji Jankovský. Jihočeši už poté nejtěsnější náskok ubránili, aktivním napadáním dlouho nedovolili Boleslavským znovu odvolat brankáře a nakonec se tak radovali z vítězství. Tři kanadské body si v zápase, shodně za dva góly a jednu asistence, připsali hned tři hráči - domácí Adam Přibyl a Jan Trummer, na straně hostů Tomáš Hyka.

Ohlasy po zápasu

Václav Červený (HC České Budějovice): Po výpadku v Liberci byla v utkání přeci jen vidět větší snaha našich hráčů. Rozhodla i skutečnost, že jsme prokázali větší disciplínu. Snížit na 4:3 jsme soupeři dovolili po osobní chybě hráče, kdy jsme lehkovážně prohráli souboj o puk.

Pavel Arnošt (BK Mladá Boleslav): Prohra nás mrzí, měli jsme vítěznou šňůru, na Budějovice jsme si věřili. myslím, že jsme nebyli horším týmem. O naší prohře rozhodly individuální chyby. Škoda že jsme za stavu 2:1 pro nás neudrželi dobrý výkon. Brankář Will nás mnohokrát podržel, chyba se stane, je to pro něj určité ponaučení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....