Banes Motor České Budějovice
08.12.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Karlovy Vary 2:4

Motor České Budějovice

Utkání začalo svižným hokejem a oba týmy se rychle dostaly do gólových šancí. Po přihrávce Beneše si Tomáš Rousek vybruslil do lepší střelecké pozice, ale karlovarský brankář Honzík perfektně vykryl prostor. Na druhé straně nevyzrál na Bláhu Táborský. O slovo se tak mohli znovu přihlásit domácí. Švihálek zakončoval z bezprostřední vzdálenosti a Honzík byl opět pozorný. A aby dodrželo pravidlo střídání šancí, vrhly se do útoku opět Karlovy Vary. Z bekhendové kličky Winklera ale branka nebyla.

Nastolené tempo poté opadlo a na obou stranách se vyrojily nepřesnosti. Změnu stavu tak mohla přinést až 18. minuta. Zaváhání Heřmánka při rozehrávce ale hostující Kubáč nepotrestal. Už se zdálo, že první třetina skončí nejen bez branek, ale i bez jediného vyloučeného. Tento fakt se však nepozdával karlovarskému Otovi Táborskému, ten byl dvacet sekund před koncem třetiny poslán na trestnou lavici jako první hráč utkání.


Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a zůstali lepším týmem až do konce třetiny. Tedy respektive do času 39:59, ale k tomu až později. Na ledě se ve druhé třetině také značně přiostřilo, hráči se věnovali spíše dohrávání soubojů než vytváření šancí. Jihočeši zatlačili hosty do obranného pásma, Karlovy vary se soustředily na obranu a do vyložených šancí domácí nepouštěly. Na Honzíka si nepřišel Babka a z dobré pozice ani Přibyl.

V čase 39:02 byl vyloučen hostující Valeš a Jihočeši se od počátku usadili v útočném pásmu. Střela však stále nepřicházela. Domácí s tím chtěli něco udělat a těsně před sirénou vystřelit. I pod tímto dojmem zazmatkovaly na modré, přihrávku vystihl Martin Frk a řítil se proti Bláhovi. Asi každý z diváků sledoval spíše časomíru než ujíždějícího útočníka. Frk zakončil střelou švihem a puk se od tyče odrazil do sítě. Rozhodčí branku uznali, ale roli musely hrát setinky sekundy- 0:1!

Domácí dorostenci se tak museli vypořádat s krutým faktem, že ačkoliv byli po celou třetinu aktivnějším týmem, inkasovali kuriozním gólem v poslední vteřině.


Že by na Jihočeších ležela ze začátku třetí třetiny nějaká deka, to se říct nedalo. Karlovy Vary opět jen bránily a čelily domácím atakům. Brzy však inkasovaly. Petr Koblasa zavezl puk do pásma a natlačil se před brankáře. Tísněn obráncem již nestihl zakončit, ale puk se mu podařilo protlačit do brány pod betony Honzíka, který situaci trochu podcenil -1:1.

O pět minut později už Jihočeši vedli. Martin Sekera dorazil v přesilovce za Honzíkova záda střelu Zvoníka - 2:1.
Jenomže v 51. minutě Západočeši skórovali z ojedinělé šance a utkání nabralo zcela odlišný směr. Akci dvou na jednoho nevyřešili hosté ideálně, ale vystřelený kotouč se odrazil zpět před bránu, odkud ho propasíroval Vojtěch Tomeček do sítě - 2:2.

Hosty gól nabudil a začali hrát aktivně. Odměnou jim byla branka Martina Frka, který se uvolnil na mezikruží, prokázal podruhé v utkání přesnou mušku a vrátil svému týmu vedení - 2:3.
Karlovy Vary si už vítězství pohlídaly, na konto brankáře Bláhy navíc přidaly ještě jednu branku. A to parádní. Sýkora našel najetého Frka, ten si puk potáhl do protipohybu brankáře a suverénně pověsil puk bekhendem pod břevno. Martin Frk tak zkompletoval hattrick - 2:4.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....