Banes Motor České Budějovice
28.10.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Sparta Praha 2:5

Motor České Budějovice
První třetina začala zostra. Hned v 1. minutě trefil jeden z hráčů hostí tyč. V 6. minutě hráli domácí přesilovou hru, ale puk za brankáře Sedláčka neprotlačili. V čase 8:00 se objevil sám před brankářem Bláhou hostující obránce Žovinec, ale jeho blafák Bláha vystihl. V 11. minutě se po ubráněném oslabení dostal do úniku hostující útočník Doležal, ale domácího gólmana nepřekonal. Ve 12. minutě se dostal do šance domácí kapitán Sekera, trefil ale hostujícího brankáře Sedláčka do lapačky. V čase 13:00 přišel první gól zápasu. Po chybě domácího obránce Heřmánka se k puku dostal sparťanský útočník Stanislav Eis a podél ležícího brankáře Bláhy zasunul puk do brány - 0:1. V 15. minutě se dostal do šance domácí útočník Sedlák, ale na Sedláčka si nepřišel. V 18. minutě se dočkali branky i domácí. Švihálek našel mezi kruhami najetého obránce Richarda Heřmánka, který prostřelil Sedláčka a odčinil tak svou chybu u prvního gólu Sparty. V první třetině se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách.

První velká šance druhé třetiny přišla až v čase 25:07. Domácí kapitán Sekera vystihl špatnou rozehrávku hostujícího brankáře a přihrál před prázdnou bránu Bernatovi, který nepochopitelně minul. V čase 31:55 se domácí mohli radovat z vedoucí branky. Puk se odrazil na modrou čáru k obránci Davidu Cifreundovi, který střelou od modré prostřelil Sedláčka - 2:1. Už o tři minuty později se ale radovali i hosté. V přesilové hře se tvrdou ranou od modré trefil Radek Vítek a bylo opět vyrovnáno - 2:2. Ve 38. minutě chyboval v rohu hřiště domácí obránce Prokop, ale Doležalův pokus Bláha vytěsnil. Druhá třetina byla téměř stejná jako ta první s tím, že bylo k vidění více šancí.


Hned první vážnější situace ve třetí třetině skončila brankou. Ve 45. minutě se před bránu dostal Zdeněk Doležal a nadvakrát překonal Bláhu - 2:3. Dalšího gólu se dočkali hosté už v 51. minutě, když od modré tvrdě vystřelil Jakub Kolář - 2:4. O minutu později hráli hosté přesilovou hru, při které trefil Dvořáček tyč. V čase 57:11 se do šance dostal domácí útočník Trummer, ale neproměnil jí a vzápětí byl vyloučen spolu se sparťanským útočníkem Eisem. Pak si domácí zkusili hru bez brankáře, ale ne na dlouho. Definitivní tečku za zápasem udělal hostující David Merta, který ve středním pásmu vzal puk Bernatovi a trefil prázdnou bránu - 2:5. Ve třetí třetině byla lepší Sparta a zaslouženě si odváží tři body.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, hlavní trenér HC České Budějovice: Špatně se mi o tom mluví. Mužstva Zlína, Sparty nebo Liberce jsou herně někde jinde. Děláme spousty individuálních chyb a někdy to vypadá, že hraje soupeř jenom proti našemu brankaři.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....