Banes Motor České Budějovice
24.10.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vsetín 5:2

Motor České Budějovice
Do zápasu vstoupili lépe domácí a poměrně brzy se jim podařilo jít zásluhou Jakuba Babky do vedení. V první třetině se hrál rychlý hokej na obou stranách. Domácí se nechali zbytečně čtyřikrát vyloučit a tím dostali hosty do slušného tempa. Stejně se jim ještě podařilo v jedenácté minutě zásluhou Michala Švihálka navýšit své vedení. Hosté nadále zlobili a dostávali se do šancí. Domácí drželi čisté konto hlavně zásluhou brankáře Bláhy. Nakonec se hosté přeci jen dočkali a podařilo se jim dát gól do šatny. Jeho autorem byl hostující útočník René Kajaba. Ve druhé třetině se událo vše podstatné z tohoto zápasu. Domácím opět vyšel lépe začátek třetiny a v páté minutě se druhou trefou prezentoval Michal Švihálek. O minutu později se domácí mohli radovat počtvrté, když se prosadil Martin Sekera. Hosté se za tohoto stavu rozhodli hrát na riziko a jejich útočníci kroužili v zádech domácích obránců a číhali na vhodné brejky. Jejich aktivita byla odměněna druhým gólem jehož autorem byl Jan Podešva. Domácí se však ještě jednou trefili a ukončili tak gólovou tříminutovku. Autorem pátého gólu do vsetínské sítě byl Petr Koblasa. Hosté nadále hráli na riziko a jejich útoky se valili na branku, kterou strážil skvělý Bláha. Další branku už za svá záda nepustil. Ve třetí třetině se již nic podstaného nestalo a výsledek utkání je nakonec 5:2 pro domácí, kterým vítězství pomůže v postupu tabulkou. Po delší době dali více branek v jednom utkání.
Ohlasy po zápasu
František Čech, trenér HC České Budějovice: Dnes jsme dali pět branek, přesto jsme stále v koncovce nedůrazní. Máme hodně šancí, ale jsme na štíru z jejich proměňováním. V utkání jsme měli hodně štěstí, stále jsme chtěli dávat góly, ale zapomínali jsme na obranu. Dnes nás podržel brankář Bláha.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....