Banes Motor České Budějovice
12.09.2008,

Reportáž ze zápasu: Vsetín – České Budějovice 3:5

Motor České Budějovice

Do utkání třetího kola ELD proti Českým Budějovicím, nevstoupili vsetínští mladíci vůbec dobře. Přežili sice úvodní přesilovku hostů, hned v zápětí ovšem inkasovali, když lehké Babkovo nahození od půlící čáry propadlo nešťastnému Belákovi v domácí brance mezi betony do brány (0:1).
Kuriózní gól Valachy nezlomil, naopak v dalších minutách zatlačili MOUNTFIELD do hluboké defenzívy. Ve 4. minutě se v nadějné šanci ocitl Gromus, hned o minutu později zastavil Kruckého pokus v akci 2 na 1 s notnou dávkou štěstí brankář Bláha, na kterého si svým pokusem nepřišel ani Podešva v minutě 7. V čase 7:16 se však již Valaši radovali. Po závaru před hostující brankou a následné příhře Daňka od zadního mantinelu, se z bezprostřední blízkosti trefil zcela neobsazený Ondra (1:1).

Domácí i nadále pokračovali v náporu, naopak pohyb hostujících hráčů byl, zřejmě pod vlivem jejich dlouhé cesty na východ, hodně mdlý. V největší šanci VHK si ovšem Horehleď nadvakrát vylámal zuby na Bláhovi a tak to byli překvapivě Budějovičtí, kdo udeřil. Babkova rána zápěstím ještě Belákovu svatyni těsně minula, o pár sekund později se však do útočného pásma jako velká voda vřítili Švihálek se Zvoníkem a druhý jmenovaný nedal svou přesnou střelou pod břevno Belákovi šanci (1:2).

Jen o pár sekund později se ale opět začínalo od znova. Vsetínští ihned po buly vtrhli před Bláhovu branku a Horehleďovu akci zakončil přesnou střelou mezi betony gólmana MOUNTFIELDU Podešva (2:2). Poté se hra přeci jen trochu uklidnila a za zmínku tak stojí již jen přesilovková šance Horehledě, který v nadějné pozici nedokázal přehodit ležícího brankáře. Do šaten tak odcházely týmy za nerozhodného stavu 2:2.

Českobudějovičtí hráči v šatně setřásli cestovní únavu, na ledě zlepšili pohyb a díky tomu se jim podařilo minimálně vyrovnat hru. Z bojovné přetlačované se zrodilo po jedné větší šanci na každé straně. Před dojíždějícím Švihálkem však na poslední chvíli vypíchl svou holí touš Bláha, pokus Vsetínského Gromuse o minutu později zase skončil těsně nad hostující klecí. Následovala série vyloučení na obou stranách. Více přesilovek měli Valaši, nejen že si ale nedokázali vypracovat vážnější šanci, ale ve 32. minutě v jedné z nich dokonce inkasovali. Hosté využili zbytečného zaváhání Vsetína k rychlému protiútoku, který zakončil přesnou střelou k tyči Švihálek, který zároveň touto brankou otevřel své střelecké galapředstavení (2:3).

Obdržená branka Valachy paradoxně znovu nastartovala a vytvořili si územní převahu. Proti stále se lepšícím hostům se ovšem dlouho do žádné vážnější příležitosti nedostávali. Až přišla minuta 38., kdy Horehleď s Podešvou vyrobili zmatek před Bláhovou svatyní, načež puk doputoval k Trškovi na modrou čáru a ten jej přesně umístěnou střelou uklidil do pravého horního růžku budějovické branky (3:3). V samém závěru třetiny přišla ještě přesilovka hostů. Ti si v ní vytvořili drtivý tlak, domácí však s pomocí štěstěny a vlastní obětavosti dokázali odolat. I po druhé třetině tak svítil na časomíře nerozhodný stav.

Hned v úvodu poslední třtiny se však skóre pohnulo a opět ve prospěch hostů. Současně s koncem dohrávané přesilovky se totiž Švihálek dravě natlačil před bránu a kolem přesnujícího se brankáře zasunul puk chytře do sítě (3:4). Valachům nezbývalo nic jiného, než znovu vrhnou všechny síly do ofenzívy, tentokrát však narazili na tuhý odpor hostů, kteří již nechtěli znovu dobývat ztracené vedení. Z platonického tlaku domácích tudíž bylo šancí jako šafránu, za skutečně velkou by se snad dala označit pouze ta po průniku Klimka, jehož střela však těsně minula hostující klec.

Naopak MOUNTFIELDU stačila jediná přesilová hra ke zdvojnásobení náskoku. Přibylovo nahození od modré totiž Belák pouze vyrazil před sebe, kde hlídkoval zcela neobsazený Švihálek, jenž snadnou dorážkou podél padajícího gólmana završil svůj hattrick (3:5). Domácí se ještě pokusili kontrovat vydařeným průnikem Tršky přes celé hřiště, i on ovšem v zakončení těsně minul. Závěrečnou snahu o smazání manka překazila série domácích vyloučení. Tu již sice hosté nepotrestali, přestože hráli minutu v pěti proti třem, radost z vítězství jim to ovšem zkazit nemohlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....