Banes Motor České Budějovice
06.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Havlíčkův Brod 7:1

Motor České Budějovice

1.třetina

Do utkání vlétly České Budějovice pěkně zostra. První přesilovka Jihočechů po vyloučení Matise sice ještě využita nebyla, ale hned po jejím skončení se ocitli v situaci dva na jednoho Babka a Sedlák. Babka nezištně přihrál a Lukáš Sedlák v čase 3:32 nadvakrát prostrčil puk po bekhendovém blafáku za Dolejšova záda - 1:0.

Hosté se pokusili o odpověď Račanského zpoza obránce dobře mířenou střelou, Ondřej Bláha v bráně Českých Budějovic však vytlačil puk ramenem do ochranné sítě. Srovnat mohl i Erik Novák, který se po přetlačované zorientoval před domácím gólmanem nejlépe, ale zakončit přes beton Bláhy už se mu nepodařilo.
V 9. minutě se naskytla domácímu týmu možnost hrát minutu a dvanáct sekund přesilovku pět na tři. V ní se ani Sedlákovi, ani Sekerovi, puk do brány dostat nepodařilo. Ve 14. minutě předskočil jihočeského obránce Ondráček, ale jen nastřelil Bláhovy betony. V poslední minutě se ještě mohly radovat Českých Budějovic, kdyby Švihálek vystřelil po uvolnění od obránce jen do hrudi Dolejše.

2.třetina

Druhá dvacetiminutovka začala dvěmi velkými šancemi Havlíčkova Brodu. Szilvovi se nejprve nepovedlo usměrnit do brány nahození Nováka. Poté se přes obránce domácích šikovně dostal Marek Honza, ale těsně bekhendem přestřelil.
Novou podobu tak dal brankovému stavu až Lukáš Sedlák. Po chybě obrany Havlíčkova Brodu najížděli dva Českobudějovičtí na jediného obránce hostů. Přibyl předal puk právě Sedlákovi a ten překonal Dolejše bekhendovým zakončením mezi betony - 2:0. Situace podobná jako vejce vejci první brance domácích.

V minutě číslo 33 se ozvala za domácím brankářem tyč, poté co ji nastřelil Michal Zdražil. Havlíčkův Brod si tak musel počkat na svoji první branku v zápase do času 37:13. Po 40 sekund trvající dvojnásobné přesilovce už vstoupil na led první vyloučený hráč domácích Cifreund, když se hosté konečně dočkali. Vladimír Szilva dostal puk po nahození Ondráčka do brány- 2:1.

Jenomže poté přišla další osudová chyba hostující obrany. Ta nechala trestuhodně zakončovat před Dolejšem hned tři Českobudějovické. Dvakrát neuspěl Koblasa, když ho hostující muž v masce zázračně vychytal, až se napotřetí zadařilo dostat puk do prázdné brány Michalu Švihálkovi- 3:1.

3.třetina

Ve druhé minutě třetí třetiny se ke slibné šanci dostal Szilva, Bláha však pokryl střelu betonem.
Na rozdíl tří branek zvýšil ve 46. minutě agilní Lukáš Sedlák, který si tak připsal hattrick! Zkušeně si pokryl při výjezdu zpoza brány puk a obstřelil Dolejšův beton - 4:1.

Hostům po obdržené brance jasně ubyla chuť hrát. A Jihočeši je nijak nešetřili. Pátý, překrásný gól vstřelil Martin Sekera. Napřáhl zhruba na úrovni kruhu a jemo pumelice skončila přesně v šibenici Dolejšovy brány! Nechytatelná rána znamenala vedení 5:1.

A za minutu vsítil svůj čtvrtý gól Lukáš Sedlák, poté co ho z rohu kluziště našel Švihálek - 6:1.
Poslední gól na zpáteční cestu přibalil hostům Roman Bernat. Utkání tak skončilo propastným rozdílem šesti gólů, 7:1.

Ohlasy po zápasu

Karel Soudek (CEB): Naštěstí jsme dnes nastříleli branky a vyhráli, ale děláme moc chyb, zatím to není dobré. Od druhé třetiny jsme byli lepší, hosté chybovali ještě více než my, a my měli střelce, který nám tam dnes ty góly střílel.

Tomáš Mariška (HBR): My jsme, až na první třetinu, nesehráli špatné utkání. Ale neproměňovali jsme gólové šance. Zato Budějovice nás potrestali za každou individuální chybu. V závěru, kdy to kluci vypustili, už byli domácí jasnými pány ledu. Možná jsme si vybrali takovou nováčkovskou daň.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....